Rus Ordusu Kherson'dan Çekiliyor

TAKİP ET

Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kherson'daki Rus işgal güçlerine Dinyeper'in doğusuna çekilme talimatı verdi.

Rus işgal güçleri, Ukrayna ordusunun son haftalarda karşı taarruz başlattığı Kherson şehrinden çekiliyor.

Reuters, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Kherson kenti yakınlarında süren Ukrayna taarruzları karşısında Rus birliklerine Dinyeper'in batı yakasından çekilme emri verdi.

Kherson ricatı, savaşın başından bu yana Rusların yaptığı en büyük geri çekilmelerden biri. Yaklaşık 9 aydır süren savaşta bir dönüm noktası olan geri çekiliş, Rus ordusunun cephede bozulmakta olduğunu ortaya koyuyor.

Surovikin: Askerlerimizi Batı Kıyısında Tutmak Boşuna

Rusya'nın Ukrayna'daki birliklerinin komutanı olan "Halep Kasabı" General Sergey Surovikin, Kherson şehrine ikmal yapmanın imkansız hale geldiğini belirterek Dinyeper Nehri'nin doğusunda yeni bir savunma hattı kurmayı teklif etti.

Kherson'dan geri çekilme emrini savunan işgal komutanı Surovikin, "Askerlerimizin hayatlarını ve savaşma kabiliyetlerini koruyacağız. Askerlerimizi batı kıyısında tutmak boşuna. Bazıları başka cephelerde kullanılabilirler" diye konuştu.

Rusya Eylül ayının sonunda yaptığı sözde referandumla Kherson'u diğer 3 bölgeyle birlikte ilhak ettiğini açıklamıştı. Rusların sözde "ilhakı" 2 ay bile süremedi.

ABD'li Eski Komutan: Ukrayna Ordusu Yazdan Önce Kırım'ı İşgalden Kurtaracak

rus rusya ordusu kherson çekiliyor ukrayna