Rus Ordusuna Son Darbe: İngiltere'den Ukrayna'ya Geniş Çaplı Silah Yardımı

TAKİP ET

İngilizler Ukrayna ordusuna yeni ve geniş çaplı bir silah yardımı yapacak.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal girişiminin başlangıcından bu yana 37 gün geçti. Ukrayna'da büyük bir ilerleme kaydedemeyen Rus ordusu ağır kayıplar verdi.

Savaşın başından bu yana Batılı ülkeler Ukrayna ordusunun hava savunma kabiliyetini güçlendirmek için ciddi miktarda Stinger ve Javelin gibi silahlar ve büyük miktarda mühimmat desteğinde bulundu.

Sky News'e yaptığı açıklamada Ukrayna'ya yeni ve geniş çaplı bir silah yardımı yapacaklarını duyuran İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna'yı işgale kalkışan Rusya'nın "artık daha az önemli" bir ülke haline geldiğini vurguladı.

"Putin Kendi İnşa Ettiği Kafesteki Bir Adam"

Hürriyet'in aktardığına göre Putin'i "kendi inşa ettiği kafesteki bir adam" olarak niteleyen Wallace, "Putin artık geçmişteki gibi bir güç değil. Şu anda kendi inşa ettiği kafesteki bir adam. Ordusu tükenmiş halde ve önemli kayıplar verdi. Büyük Rus Ordusu unvanı yerle bir oldu" diye konuştu.

Zırhlı Araçlar ve Uzun Menzilli Toplar

Rus birliklerinin yeniden toparlanıp Ukrayna'nın güneyine ve doğusuna yöneldiklerini gözlemlediklerini belirten Ben Wallace, Ukrayna ordusuna büyük miktarda askeri malzeme sağlayacaklarını ve bunlar arasında zırhlı araçların, uzun menzilli topların ve mühimmatın bulunduğunu söyledi.

"Putin'e Son Darbe"

İngiliz medyasının "Putin'e son darbe" başlıklarıyla yayımladığı haberlerde, Ukrayna ordusunun uzun menzilli toplarla bazı bölgelerden geri çekilen Rus birliklerini dövebileceği vurgulandı.

"Putin Savaşı Çoktan Kaybetti"

Rusların ağır bombardıman altında tuttuğu Mariupol başta olmak üzere Ukrayna'nın belli başlı bölgelerde önümüzdeki haftalarda korkunç sahneler yaşanacağını belirten İngiltere Genelkurmay Başkanı Amiral Sir Tony Radakin, "Putin'in savaşı çoktan kaybettiğini" ifade etti.

rus ordusuna putine son darbe ingiltere ukrayna geniş çaplı silah yardımı