Rus Ordusunda Görevli Ekşisözlük Yazarı: Nasıl Bir Sistem Var Ben de Tam Anlamış Değilim

TAKİP ET

İşgalci Rus ordusunda görevli olduğunu iddia eden Ekşisözlük yazarının anlattıkları ilgi çekti.

Ekşisözlük'te "prizrak" kullanıcı adıyla yazan bir yazarı Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin cepheden aktarımlarda bulundu.

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin'in ilan ettiği seferberlikle işgalci Rus ordusuna katıldığını belirten yazar, son olarak gittiği cephedeki durumu "Böyle uzman gibi konuştuğuma bakmayın aslında nasıl bir sistem var henüz bende tam anlamış değilim. İlk haftalar genelde uygulamalı eğitim gibi geçiyor, yani direkt sıcak temasa girmiyoruz ortama uyum sağlıyoruz şu an." diye anlattı.

"İletişim eksikliği gerçekten şu an sahadaki en büyük problem" diyen yazar, "Kağıt üzerinde smartphone yasak ama herkeste var. Şehirlerde sadece askerlerde değil halkta da bulunduğu için ekstra bir tehlike yaratmıyor (bulunduğu yerden lokasyonlu live video falan paylaşmaya çalışan gerizekalılar hariç) ama bir yerden bir yere hareket ederken veya yerleşim yeri dışına çıkıldığında ya geride bırakmak ya tamamen kapalı, en kötü uçuş modunda kullanmak gerekiyor. şaka gibi gelecek ama azart zor geldiği için telefonla iletişim kurmaya çalışan tipler bile var." dedi.

Söz konusu yazar zaman zaman gördüğü görüntüleri de paylaştı. Parçalanmış bir tankı paylaşan yazar, "Sonunda sınırı geçtik, kafayı nereye çevirsek şöyle bir görüntü. Görsel ilk başta ilginç geldi sürekli çekiyordum sonra sıkıldım. Bunu son kullanan su an ne halde acaba" dedi.

Seferberlikle ilgili eleştirilerde bulunan yazar şu ifadeleri kullandı:

"Ya bizim grup aşırı gereksiz ya da devlet ciddi ciddi bu kadar askeri topladık bunlarla ne yaparız, nerede kalırlar, nereye göndeririz falan diye hiç düşünmemiş. Sürekli bir kaos böyle gelen giden gidemeyen. 

Ana askeri üslerde yer kalmadığı için tren istasyonları ya da ana yollara yakın yerlerde konteyner kurmuşlar, şanssız olanları oralara yerleştirdiler. Bir de belirlenen rayonlarda kullanılmayan binalar var şanslı olanlar (mesela ben) bunlara yerleşiyor. Yatak artı elektrik varsa birde telefon düzgün çekiyorsa 5 yıldızlı otel muamelesi yapıyoruz seviyeyi düşünün artık. Bana mesela hastane binası denk geldi, şöyle bir ortam bu kat bir zamanlar pediatri falandı sanırım koridorda renkli resimler atılmış oyuncaklar falan var."

Yazar zaman buldukça anlattıklarını güncellemeye devam edeceğini söyledi.

 

rus ordusu rusya seferberlik