Rus Polisi Gençlerin Telefonlarında Savaş Karşıtı Mesajlar Aradı

TAKİP ET

Rus diktatörü Putin'in polisleri gençlerin telefonlarında savaş karşıtı mesaj var mı diye kontrol etti.

Rus diktatörü Putin'in Ukrayna'ya saldırı başlatmasının ardından 12 gün geçti. Moskova, Kiev'in 24 ila 48 saat içerisinde düşeceğini ya da Zelesnkiy hükümetinin ülkeden kaçacağını umuyordu.

Ancak öyle olmadı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelesnkiy'in ABD'ye "Bana ülkeden kaçmak için araç değil, savaş uçağı verin" cevabını vermesiyle birlikte Ukrayna halkı ve ordusu, Rus ordusunun ilerlemesine izin vermedi. 

Ağır kayıplar veren işgal ordusu, Kherson ve Mariupol dışında hiçbir cephede ilerleme kaydedemediği gibi bu bölgelerde de tutunamadı. 

Cephedeki mağlubiyetlerle birlikte Moskova zora girdi. Batı yaptırımlarının ardından Moskova ekonomisi çöküşün eşiğine gelirken ülkede savaş karşıtı protestolar giderek yaygınlaşıyor.

Lakin Rus diktatörü Putin'in polisleri, savaş istemeyen Rus halkına şiddetle müdahale ediyor. Savaş karşıtı protestolara katılan Ruslar içerisinde tutuklananların yaşları 4 ila 77 arasında değişiyor. 

Rus Diktatörü Putin, 'Savaşa Hayır' Diyen 4 Yaşında Çocukları Tutuklattı

Moskova'da 'Savaşa Hayır' Yazılı Bir Çantayla Gezen Yaşlı Kadın Gözaltına Alındı

Diktatör Putin, 'Savaşa Hayır' Diyen 77 Yaşındaki Rus Kadınını Tutuklattı



7 Mart itibarıyla savaş karşıtı gösterilerde gözaltına alınan Rusların sayısı 4 bin 957'yi buldu. Son olarak Moskova'dan gelen bir görüntü, Rus diktatörü Putin'in baskı rejiminin ulaştığı noktayı gözler önüne serdi. Rus polisi çevirme yaparak gençlerin telefonlarında savaş karşıtı mesajlar olup olmadığını kontrol etti.

rus polisi moskova gençlerin telefonunda savaş karşıtı mesaj aradı putin ukrayna