Rus Propagandacıları Arasında Ukrayna'yı 'Aç, Susuz, Karanlıkta Bırakalım' Tartışması

TAKİP ET

Rus propagandacılar canlı yayında Ukrayna'yı aç, susuz, elektriksiz, karanlıkta ve soğukta bırakmak için sivil altyapı noktalarını vurmayı tartıştı. Savaşın başında Ukrayna'nın kendileriyle "aynı halk" olduğunu iddia eden Rusların canlı yayında söyledikleri sözler pes dedirtti.

24 Şubat'ta Rus ordusunun başlattığı Ukrayna'yı işgal hareketini Rus diktatörü Vladimir Putin, Ukrainlerle Rusların "aynı halk" oldukları iddiasıyla kendince meşrulaştırmaya çalışmıştı.

Fakat Ukraynalıların şanlı direnişiyle Rus ordusunun başarısız olmasının ardından Ruslar, Ukraynalıların farklı bir ulus olduğunu kabul ettikleri anlaşılıyor. Bir Rus televizyonunda tartışan Rus propagandacıların sözleri, bu durumu ortaya koydu. Söz konusu şahıslar arasındaki diyalog şu şekilde:

Simonyan: Sivil Altyapıyı Yok Edelim

Margarita Simonyan: Ukrayna'nın kontrolü altındaki bölgede, henüz kurtarılmamış topraklarda, sivil altyapı tok mu? Enerji santralleri, nükleer santraller? Çok fazla altyapı hedefi var. Bu düşman ulusu aciz bırakabilir, geride ne kaldıysa... Bu hızla ve kolayca halledilebilir. Bu onları uzun süre boyunca şoke edecek ve geri kalan hiçbir şeyle ilgilenemez hale getirecek.

Bana ve diğerlerine sürekli soruyorlar, bunu neden yapmıyoruz? Bunun bir cevabı yok. Belki de bunu yapmanın zamanı gelmiştir. Ya da hallka bunu neden yapmadığımızı izah edin. Ben, şahsen bunu anlamıyorum.

Solovyov: Artık Sert Tedbirlerin Sırası Geldi

Vladimir Solovyov: Biz uzun zamandır bu çağrıyı yapıyoruz. Bence artık sert tedbirlerin sırası. 

Margarita Simonyan: Sert tedbirlerin ya da toplumumuzu tatmin edecek cevapların zamanı geldi. 

"Bu Bizi Dostlarımızdan Edebilir"

Alexey Leonkov: Histerik bir hale bürünerek Ukrayna'nın tam olarak karanlığa gömülmesini isteyebiliriz ama bunun neticelerini hiç düşündünüz mü? Hava soğuduğunda, açlık ve susuzluk baş gösterdiğinde bu durum bizi oradaki pek çok dostumuzdan edebilir. 

"Ukrayna'dan Dosta İhtiyacımız Yok"

Vladimir Solovyov: Oradan dosta ihtiyacımız var mı? 

Alexey Leonkov: Yurttaşlarımız orada.

Vladimir Solovyov: Önce yurttaşlarımızı Nazizm'in elinden kurtaracağız, sonra onları besleyip ısıtacağız. 

"Biz Aynı Halk Değiliz"

Dmitry Kulikov: Ukrayna'yla ilgili, onların çoğunluğunun Ukrayna hükümetinden ve Birleşik Devletler'den yana olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan ortada bizden yana olduğuna inanacağımız Ukraynalılar yok. Bunun anlaşılması gerekiyor.

Oradakiler para için, hırsları için, her ne sebeple olursa olsun Birleşik Devletler'e hizmet ediyorlar ve bizim mahvolmamız için Amerikalılara yardım ediyorlar. Onlar bizimle aynı halk değiller, biz aynı halk olamayız. 

rus propagandacılar propaganda arasında ukrayna susuz karanlıkta bırakalım tartışması