Rus Propagandası İçeriden Çöktü: Yanlışlıkla Ölen Askerlerin Sayısını Yayımladılar

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin'in savaş yanlısı propaganda sistemi içeriden çöktü.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgale kalkıştığı 24 Şubat'tan bu yana taraflar arasında çetin bir propaganda mücadelesi sürüyor. Rusya'da diktatör Putin'in emriyle televizyon kanalları yoğun bir baskı altına alındı. Savaş karşıtı tüm açıklamalar suç muamelesi görüyor. Geçtiğimiz günlerde Kızıl Meydan'da kaydedilen görüntüler Rusya'da Putin diktasının geldiği durumu ortaya koymuştu.

Distopik Bir Film Sahnesi Değil: Moskova, Kızıl Meydan

Savaşta ölen Rus askerlerinin sayısına ilişkin bugüne kadar yalnızca tek bir açıklama yapılmış, 2 Mart'ta 498 Rus askerinin öldüğü açıklanmıştı.

Gerçek Gündem'in aktardığına göre Komsolomskaya Pravda internet sitesi, yanlışlıkla ölen Rus askerlerin sayısını açıkladı. Yayımlanan verilere göre 9 bin 861 Rus askeri hayatını kaybederken 16 bin 153 Rus askeri yaralandı. Sitede yayımlanan veriler kısa bir süre sonra silindi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı dün 15 bin Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Geçtiğimiz hafta ise ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri bu sayının 7 binin üzerinde bir sayı olduğunu açıklamıştı.

rus propagandası içeriden çöktü yanlışlıkla ölen askerlerin sayısını yayımladılar pravda