Rus Savunma Bakanı Şoygu Sırra Kadem Bastı

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal girişiminin çuvallamasının ardından Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Ulusal Muhafızlar'ın başındaki Viktor Zolotov ortadan kayboldu.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in 48 saat içinde Kiev'i ele geçirme rüyasıyla başlattığı Ukrayna'yı işgal girişimi, Ukrayna halkı ve ordusunun direnişi karşısında çuvalladı.

Rus ordusu, Ukrayna makamlarının açıklamasına göre 15 bini geride bırakırken ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri geçtiğimiz hafta bu sayının 7 binin üzerinde olduğunu ifade etti. 

Savaşın 22. Günü: Rusya'nın Kayıpları Artıyor, Putin Duracak mı?


Ancak geçtiğimiz günlerde bir Rus haber sitesi "yanlışlıkla" Rus askeri kayıplarını yayımladı. Kısa sürede silinen verilere göre Rus kayıpları 10 bine yaklaşıyordu. 

Rus Propagandası İçeriden Çöktü: Yanlışlıkla Ölen Askerlerin Sayısını Yayımladılar


Rusya için savaşın kötü gitmesiyle birlikte Moskova zor duruma girdi. Sözcü'nün haberine göre son olarak 8 Mart'ta Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar'la görüşen ve 11 Mart'ta yaralı askerleri ziyaret eden Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve yardımcısı olan Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov ortadan kayboldu.

İki haftadır ortalarda görülmeyen Gerasimov ve Şoygu'nun darbe planladığı iddiaları konuşulmaya başlandı. İngiliz medyası, askeri planlarının dışarı sızdırıldığı şüphesiyle yakın çevresinde "cadı avı" başlatan Putin'in birçok ismi görevden almaya hazırlandığını yazdı. İddiaya göre bu isimler arasında Şoygu da var.

Rus medyasında yer alan ve adı açıklanmayan bir kaynağa dayanan bir habere göre Şoygu "geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle" ortalarda görünmüyor. Ayrıca haberde Ulusal Muhafızlar'ın başındaki Viktor Zolotov'un da bir süredir ortalarda görülmediği belirtiliyor. Rus diktatörü Vladimir Putin'in eski koruması ve sağ kolu olarak bilinen Zolotov, Ukrayna'daki askeri operasyonun "beklenenden yavaş" ilerlediğini itiraf etmişti.

rus rusya savunma bakanı sergey şoygu valeri gerasimov ortadan kayboldu sırra kadem bastı putin ukrayna