Rus Terörist Wagner Grubu Baltık Ülkelerinde Yaşayan Ruslardan Casusluk Yapmalarını İstedi

TAKİP ET

İşgalci Rusya'da başlayan seferberlik üzerine birçok Rus, Baltık ülkelerine kaçmaya çalışmıştı.

Geçen Şubat ayında başlayan savaştan sonra birçok Baltık ülkesi işgalci Rusya ile sınırlarını kapatmış ve Rusya'ya birçok yaptırım uygulamıştı.

İşgalci Rus ordusunun Ukrayna'da batağa saplanması üzerine eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin seferberlik başlatmıştı. Seferberliğe katılmak istemeyen Ruslar ise Rusya'yı terk ederek komşu ülkelere kaçmıştı.

Rusların kaçmak istediği Baltık ülkeleri ise sınırları kapatıp Rusları kabul etmemişti. Ancak birçok Rus, Kazakistan ve Türkiye'ye gelmiş, bilhassa Antalya adeta Rus işgaline uğramıştı.

Öte yandan Rus terörist Wagner grubuna bağlı Rusich grubu Telegram'dan paylaştığı çağrıda Litvanya, Letonya ve Estonya'da yaşayan Ruslardan casusluk yapmalarını istedi. 

Baltık ülkelerini "geçici cumhuriyetler" olarak tanımlayan Rusich grubunun açıklamasında askeri birimler, sınır karakollarının yerleri, sınır bölgelerindeki yakıt depolarının yerleri gibi bilgiler istendi. 

İleride bu çağrının Türkiye ve Kazakistan gibi Türk ülkeleri için yapılabileceği de düşünülüyor.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Baltık ülkelerinde (Litvanya, Letonya, Estonya) yaşayan sevgili abonelerimiz, geçici cumhuriyetlerin topraklarında bulunan aşağıdaki nesneler hakkında anonim olarak bilgi paylaşmanızı rica ediyoruz, örneğin:

- Askeri birimler. Tercihen parça numarası, tekniği, çalışanların bilinen verileri, pozisyonları, çalışanların yakınlarına ilişkin veriler (biliniyorsa), kişisel ulaşım verileri (markalar, sayılar, araba rengi).

- Sınır karakollarının yerleri, güvenlik kameraları, devriyelerin hareketlerine ilişkin veriler. Hem resmi hem de kişisel araç verileri.

- Sınır bölgelerindeki haberleşme kulelerinin yeri, biliniyorsa güvenlik sistemleri.

- Sınır bölgelerindeki yakıt depolarının koordinatları, korunma sistemleri.

rusya rus sığınmacı baltık ülkeleri Estonya letonya litvanya casusluk