Rus Turistlere Saldıran Kağıt Toplayıcısı İçin İstenen Ceza Belli Oldu

TAKİP ET

Beşiktaş'ta 3 Rus turiste bıçakla saldıran kağıt toplayıcısı Hasan Hüseyin Yurtseven'in "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 45 yıla kadar hapsi istendi.

Turistlere bıçakla saldıran kağıt toplayıcısı Hasan Hüseyin Yurtseven'in yargılandığı davanın duruşması gerçekleştirildi. Koronavirüslü hastayla teması olduğu belirtilen Yurtseven, duruşmaya katılmadı. 

Duruşma savcısı, sanığın turistleri nedeni bilinmeyen bir sebepten bıçakladığını ve bıçağı birden fazla kez sallayarak saldırıyı sürdürdüğünü söyleyerek Yurtseven’in 3 kişiye karşı  “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan toplam 27 yıldan 45 yıla kadar hapsini talep etti.

Sanık avukatı Muhammet Esat Karabiber, mütalaayı kabul etmediklerini belirterek “Müvekkilim haksız tahrik altında söz konusu eylemi gerçekleştirmiştir. İkrar içeren beyanları olsa da tek başına yeterli delil olarak kabul edilemez. Şikayetçilerin kan örnekleri incelenmemiştir. Kamera görüntülerindeki kişi ile müvekkilin aynı olup olmadığı araştırılmamıştır.

Kasten öldürmeye teşebbüsten değil de yaralama suçundan değerlendirme yapılabilir. Aksi takdirde lehe hükümlerin uygulanmasını, beraat ve tahliye kararı verilmesini talep ederim” dedi.

beşiktaş rus turistlere saldıran kağıt toplayıcısı hapis hasan hüseyin yurtseven