Rus ve Çin Yanlısı Duruşuyla Tanınan Pekin'den Dikkat Çeken Suikast İddiası

TAKİP ET

İsmail Hakkı Pekin, ABD'nin Türkiye'de suikast hazırlığında olduğunu ve hedefte kanaat önderlerinin bulunduğunu öne sürdü.

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı ve Vatan Partili siyasetçi İsmail Hakkı Pekin, Vatan Partisi'ne yakın çizgisiyle bilinen Ulusal Kanal'da konuk olduğu programda ilginç bir iddia ortaya attı.

ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden'ın göreve başlamasıyla merak konusu olan Türkiye ile ilişkiler meselesine dair değerlendirmelerde bulunurken ABD'nin Türkiye'de suikast hazırlığında olduğunu öne sürdü. "Devletin elinde istihbarat var, gerekli hazırlığı yapıyor" diye konuşan Pekin, akabinde kendisine yöneltilen 'suikast planlarının kimlere yönelik' olduğuna ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Türkiye'de toplumun sinir uçları var, kanaat önderleri var. O kanaat önderlerine suikast yaparsanız toplum ister istemez devlete tepki gösterir."

ismail hakkı pekin vatan partili asker emekli korgeneral abd'den suikast hazırlığı suikast iddiası çin rusya Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı