Rus Vekil Başıboş Köpeklerin İntihar Bombacısı Olarak Kullanılmasını İstedi

TAKİP ET

İşgalci Rusya'da akıl tutulması devam ediyor. Rus Komünist Partisi milletvekili başıboş köpeklerin Ukrayna'da canlı bomba olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

İşgalci Rusya'da Komünist Partisi milletvekili Viktor Makarov, sokak köpeklerinin Ukrayna'da canlı bomba olarak kullanılması gerektiğini savundu.  Aklını kaybetmenin eşiğindeki kızıl vekil başıboş köpekler için barınak konusunu tartıştıkları parlamento meclisinin bir oturumunda "Bu köpekleri tankları havaya uçurmak için eğitmeyi öneriyorum" dedi.

Daha önce de başıboş köpeklerin para karşılığında Çin'e gönderilmesini teklif eden Makarov'un bu teklifi de yerel meclisteki milletvekilleri tarafından da reddedilmişti.

Makarov Geçmişten İlham Aldı

Köpeklerin savaşta canlı bomba olarak kullanılması gerektiğini öne süren kızıl vekil, 1930 ile 1946 yılları arasında Sovyet rejimi tarafından eğitilen "tanksavar" köpeklerini örnek gösterdi. 1941'den 1943'e kadar II. Dünya Savaşı'nda Alman zırhlılarına karşı kullanılan köpeklerin savaştaki rolüne dikkat çeken Makarov, sözde dünyanın en güçlü ikinci ordusunun çaresizliğini ortaya koydu. 

Rusya Komünist Başıboş Köpek Ukrayna Tanksavar