Rus Yardakçısı Bulgar Cumhurbaşkanı, Ukrayna'ya Destek Veren Bulgar Hükümetini Hedef Aldı

TAKİP ET

İşgalci Rusya taraftarı olan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Bulgar hükümetinin Ukrayna'ya mühimmat ve top mermisi yollamasına karşı çıktı.

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı sürerken Ukrayna'ya birçok ülkeden destek gitti. Bulgaristan da Ukrayna'ya destek veren ülkelerden birisi oldu. 

İşgalci Kremlin rejiminin politikalarını destekleyen Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Bulgar hükümetinin Ukrayna’ya mühimmat ve top mermisi yollamasına karşı çıktı.

Radev, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yeni hükümet Bulgaristan'ı savaşa doğru sürüklüyor. Seçmen desteği az olan birtakım politikacıların Bulgaristan adına bu kadar ağır sorumluluk almaları yanlış. Hükümetle aramızda gerginlik olduğu belli" dedi.

Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna'ya top mermisi gönderimine katılmak isteyen Bulgaristan hükümetinin girişimlerini eleştiren Radev, “Savunma Bakanlığı başka ülkelerin ordularına özen göstereceğine, kendi ordumuza özen göstersin” ifadelerini kullandı.

Kısa süre içerisinde birçok kez seçime gidip bir hükümet krizi yaşayan Bulgaristan'da 6 Haziran’da güvenoyu alan Başbakan Nikolay Denkov’un koalisyon hükümetinin kurulmasına başından beri karşı çıkan Rus yanlısı Radev, daha sonra özellikle ülkenin Ukrayna savaşı konusunda politikası başta olmak üzere, her türlü çalışmalarını sabote etmeye çalışıyor.

Avrupa Birliği ve NATO yanlısı hükümet ise 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi'ne, Rusçu Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in yerine Başbakan Denkov’u yollamaya karar verdi. Savunma Bakanı Todor Tagarev, yaptığı açıklamada, “Bulgaristan kesinlikle Ukrayna’ya cephanelik sağlayacak koalisyonun bir parçası olmak istiyor” diye konuştu.

Kırım'ın İşgalini Destekleyen Cumhurbaşkanı

İşgalci Rusya'nın emperyal politikalarını destekleyen, “Kırım Rusya’nındır, kimin olsun” diyen Rus yardakçısı Radev ise işgale uğrayan Ukrayna’ya yapılan silah yardımlarının, savaşı uzattığını düşünüyor. Bulgar parlamentosundaki Rusya yanlıları da Radev ile bu konuda eş güdümlü hareket ederek Ukrayna’ya her türlü yardıma karşı çıkıyor.

bulgaristan bulgar hükümeti bulgar cumhurbaşkanı rumen radev nikolay denkov