Rusçu Terör Örgütü Wagner ve İşgalci Rusya Arasında 'Uyuşturucu Ağı' Krizi

TAKİP ET

Bir grup Wagner paralı askeri kendi içlerinde bir uyuşturucu satıcısı yakaladıktan sonra, bu alt seviyedeki satıcıdan başlayarak Moskova'da FSB (Rus İstihbaratı) ve Savunma Bakanlığı'na uzanan bir uyuşturucu trafiğini ortaya çıkardı.

Ukrayna'nın işgalinde aktif rol alan ve dünyanın birçok yerinde çeşitli suçlar işleyen Rusçu terör örgütü Wagner, kendi içindeki bir uyuşturucu satıcısını yakaladıktan sonra, söz konusu satıcıdan başlayarak Moskova’da FSB (Rus İstihbaratı) ve Rusya Savunma Bakanlığı’na uzanan bir uyuşturucu trafiğini ortaya çıkardı.

Wagner mensupları, konu hakkında yasal soruşturma başlatılması için durumu FSB’ye bildirdi. Bunun üzerine Rusya'da üst düzey yetkililere uzanan uyuşturucu trafiğini ifşa ettikleri gerekçesiyle öldürülmeleri ve olayın örtbas edilmesi için, işgalci Rusya'nın Spetsnaz komandolarını gönderdiği ortaya çıktı. 

Wagner mensupları söz konusu olayla ilgili videoyu yayınlaması için insan hakları aktivisti Vladimir Osechkin'e gönderdiler ve yardım çağrısında bulundular.

Olayı medyaya ifşa eden askerlerin Spetsnaz askerleri tarafından canlı ele geçirildiği öğrenildi.

Öte yandan işgalci Rusya'nın yakaladığı Wagner mensupları için geri kalanlarının Rusya ile çatışmayı göze aldığı belirtildi. 

 

rusya spetsnaz wagner asker