Rusçu Terörist Girkin: Kazakistan Bizim İçin Her An Patlak Verebilecek Başka Bir Cephe

TAKİP ET

Müstakil Ukrayna topraklarının parçası olan Donbas bölgesindeki Rus yanlısı ayrılıkçı teröristlerin lideri Girkin, Kazakistan'ın Kremlin için başka bir cephe olabileceğini söyledi

Kazakistan diktatörü Kasım Cömert Tokayev daha dün işgalci Rusya ile olan tarihi bağlar ve kardeşlikten söz ederken, Kremlin'in besleme teröristi Girkin, Kazakistan'ı hedef aldı. 

Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı Anton Gerashchenko, Twitter'da yaptığı paylaşımda Rusçu teröristin Kazakistan hakkında konuştuğu bir video yayınladı. Yayınlanan videoda Rusçu teröristin Kazakistan'ı hedef aldığı ve Kazakistan'ın "her an patlak verebilecek başka bir cephe" olabileceğini söylediği anlar yer aldı. 

Attention Kazakhstan!

Terrorist Girkin-Strelkov says that Kazakhstan may become a second front. pic.twitter.com/ew5Xzi7cZa

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) December 30, 2022

Rusçu terörist, mevcut durumda Kazakistan'ın elbette Rusya'ya saldırmayacağını ancak Kazakistan'daki 'çelişkilerin' hala devam ettiğini vurguladı. Girkin, "Kazakistan açıkça düşmanlarımızın ve muhaliflerimizin kampına doğru ilerliyor." dedi. 

Bu sürecin hızlıca yol alacağına dair fikir beyan eden Kremlin beslemesi, yakın zamanda Kazakistan'ın Rusya'nın düşmanları arasında yer alacağını söyledi. Kazakistan'da Rus düşmanlığının hızla yayıldığını söyleyen ayrılıkçı terörist, Kremlin'i Rus-Kazak sınırındaki askeri çatışmaların göz ardı edilmeyeceği konusunda uyardı. 

igor girkin kazakistan rusya ukrayna Donbas