Rusçu Terörist Girkin: Türkiye ve Azerbaycan'la Düşman Olacağız

TAKİP ET

Ukrayna topraklarının parçası olan Donbas bölgesindeki Rus yanlısı ayrılıkçı teröristlerin elebaşı Girkin, Türkiye ve Azerbaycan'la ileride düşman olacaklarını anlattı.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Rus işgali altındaki Donbas'taki ayrılıkçı teröristlerin elebaşı Igor Girkin, Rusya'nın ileride Türkiye ve Azerbaycan'la düşman olacağını söyledi.

Bir video yayımlayan Rusçu terörist elebaşı Girkin, "Rusya yakında Transkafkasya'dan tamamen atılacak. Paşinyan tamamen teslim oldu. Karabağ için Azerbaycan ve Türkiye ile savaşmayacak olan Rusya dahil kimseden desteği yok. Ama ondan sonra Türkiye ve Azerbaycan ittifakı neredeyse kaçınılmaz olarak (Rusya'nın) askeri düşmanı olacak.” dedi.

2. Karabağ Savaşı'nda hezimet yaşayan ve işgalci Rusya'dan istediği desteği görmeyen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan geçen haftalarda Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nden çıkmayı düşünebileceklerini belirtmişti.

Mağlup Paşinyan'ın Rusçu blokla sorunlarını yüksek sesle dile getirdikten sonra Rusçu teröristlerden böyle bir açıklamanın gelmesi dikkat çekti.

igor girkin donbas türkiye azerbaycan rusya