Rusçulardan Algı Operasyonu: Ruslara PKK Propagandası Yaptırıp Ukraynalı Dediler

TAKİP ET

Kremlin trolleri yalanlarına devam ediyor.

Kürtçü terör örgütü PKK/YPG ile işgalci Rus ordusunun Suriye'deki komutanı Aleksandr Çayko' ile görüştü. Görüşmede Türkiye'ni Kürtçü terör unsurlarını temizlemek için Suriye'de yapacağı harekata karşı nasıl hareke edileceği konusu ele alındı.

Bu konudaki haberlerin Türk kamuoyuna yansımasından sonra Rusçu hesaplar harekete geçti. 

Rus dezenformasyonunun en büyük araçlarından birisi olan ve güvenilirliği daima sorgulanan Sputnik çalışanı Erkin Öncan, kimliği net olarak belli olmayan iki askeri paylaşarak Ukraynalıların 'Türk saldırılarına karşı Rojava'yla dayanışma' dediğini iddia etti. 

Rusçu Öncan'ın alıntı yaptığı Telegram hesabının ise işgalci Rusya'da Kürtçü terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı öğrenildi. 

Geçmişte Moskova'da ofis de açan PKK/YPG, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı işgalci Rusya'da propaganda yapıyor.

Rusçu Öncan'ın alıntıladığı "Direniş Komitesi" hesabı incelendiğinde alıntı yapılan Telegram hesabının Ukraince bilmediği, sadece Rusça ve İngilizce yayın yapan Rus bir hesap olduğu görüldü. 

Direniş Komitesi hesabının söz konusu görüntüyü aldığı "Hevale" hesabı ise Türkiye'den erişime engellenen Hevale Rusi'ye ait. Hevale Rusi, Kürtçü terör örgütü PKK'nın işgalci Rusya'da propagandasını yapıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriye'deki Kürtçü terör unsurlarına karşı operasyon yapmasının gündemde olduğu bir dönemde, PKK/YPG ile Rus komutanların görüşmesinden sonra Rusçu hesapların bu tür dezenformasyonlara girişmesi dikkat çekti. 

rusya algı operasyonu rusçu dezenformasyon rusçu ukrayna ukraynalı kürtçü kürtçü pkk pkk pkk propagandası