Ruslar Antalya'da Ev Bırakmadı: Antalyalılar Rus Akınına Karşı İmza Kampanyası Başlattı

TAKİP ET

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Rusların Antalya'ya akın etmesiyle Türkler Antalya'da ev bulamaz oldu.

Rusların Türkiye’ye göçü halihazırda büyük bir göçmen sorunuyla uğraşan Türkiye’ye yeni sıkıntıları da beraberinde getirdi. 

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken eli kanlı Rus diktatörü Putin'in seferberlik ilan etmesiyle beraber savaştan kaçan Ruslar Antalya'ya akın etti. 

Özel Haber | Türkiye'nin ve Dünyanın Yeni Sorunu: Kolonileşen Rus Göçmenler

Rusların gelmesiyle beraber Antalya emlak piyasası alt üst oldu. Türkler, Antalya'da ev bulamaz hale geldi. 

Ortalama kiraların Antalya genelinde 10 bin lirayı aşması, Alanya’da ise 13 bin lirayı bulması üzerine Antalyalılar Ruslara karşı imza kampanyası başlattı. change.org’da başlatılan imza kampanyasına şimdiye kadar 13 bin 500’ün üstünde kişi katıldı.

Dilekçede Antalya’da konut kiralarının son iki yılda yüzde 395 arttığı ve başta öğrenciler olmak üzere kentte yaşamanın birçok insan için imkansız hale geldiği belirtiliyor.

Öte yandan Antalya nüfusunun yüzde 25’inin, Konyaaltı’nda yaşayan dört kişiden birinin yabancı olduğu belirtilerek yabancıların emlak piyasasına da hakim hale geldiği belirtildi.

TamgaTürk geçen Ekim ayında Antalya'daki bu tehlikeye dikkat çekmişti. Antalya'da yaşayanlar duruma dair şikayetlerini dile getirmişlerdi. 

antalya ruslar dalga geçiyor rusya ruslar antalya emlak piyasası