Ruslar İran Yapımı İHA'larla Ukrayna'nın Termik Santraline Saldırdı

TAKİP ET

Rus işgal güçleri, İran yapımı insansız hava araçlarıyla Vinnitsya bölgesinde yer alan bir termik santrali hedef aldı.

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna'yı işgal girişimi Kırım'da Ruslar tarafından yasa dışı şekilde inşa edilen ve işgal güçlerinin Ukrayna'nın güneyine yaptığı askeri sevkiyat için stratejik bir önemi olan Kerç Köprüsü'nün Kiev tarafından havaya uçurulmasıyla yeni bir safhaya girdi.

Ukrayna'daki Rus kuvvetlerinin başına Halep'te yaptığı katliam nedeniyle kötü bir şöhrete sahip olan Sergey Surovikin'in de getirilmesiyle Ruslar bir kez daha doğrudan sivilleri hedef aldı. Dün sabah erken saatlerde Kiev, Dnipro ve Lviv gibi kentler Rus füzelerinin hedefi oldu.

Saldırılar kentlerde sivillerin yoğun olarak bulunduğu park, dükkan ve caddeleri hedef aldı. Pek çok sivil hayatını kaybetti, pek çok sivil yaralandı.

Rus İşgalciler Kiev'i Bombaladı: Bombardıman BBC Canlı Yayınına Yansıdı

Termik Santrale İHA Saldırısı

Sivil hedeflere yönelik saldırılar devam ediyor. Son olarak Ruslar, Ukrayna'nın Vinnitsya bölgesinde bulunan bir termik santrali vurdu.

GDH Defence'in haberine göre Ruslara ait İran yapımı Şahit-136 kamikaze İHA'ları Vinnitsya'daki Ladyzhyn Termik Santrali'ni hedef aldı. 2 insansız hava aracının santrali vurduğu öne sürülüyor.

Termik Santralde Büyük Hasar

NEXTA'nın aktardığı görüntülerde saldırının ardından Ladyzhyn Termik Santrali'nde oluşan hasar tüm çıplaklığıyla görülüyor.

Halep kasabı Surovikin'in Ukrayna'daki Rus kuvvetlerinin başına getirilmesinin ardından Rus ordusu Ukrayna'da sivilleri ve en temel insani ihtiyaçları hedefe almaya başladı.

ruslar rusya rus ordusu işgal güçleri iran yapımı iha şahit-136 ukrayna kamikaze iha termik santraline saldırdı saldırı vurdu bombaladı