Ruslar Karadeniz Güvenlik Koridorunda Gemi Trafiğini Durdurduklarını Açıkladı

TAKİP ET

Rus Savunma Bakanlığı, Karadeniz güvenlik koridorunda gemi trafiğini durdurduklarını ve hiçbir tahıl gemisinin izinleri olmaksızın geçemeyeceğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz güvenlik koridorunda gemi trafiğini durdurduklarını açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında hiçbir tahıl gemisinin Rusya'nın izni olmaksızın geçemeyeceği belirtildi.

Açıklamada Ukrayna'nın güvenlik koridorunu askeri amaçlar için kullandığı iddia edildi.

Kısa süre önce Rusların tahıl taşıyan bir gemiye ateş açtığı, saldırı sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği öne sürülüyor.  

Tahıl Koridoru Kapanacak mı?

Rusların 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırmasının ardından Karadeniz'de ticari sevkiyat güvenliği ortadan kalkmış ve tahıl fiyatları zirveye çıkmıştı.

Türkiye'nin ara buluculuğunda bir araya gelen Moskova ve Kiev, Ukrayna tahılının dünyaya açılabilmesi için Karadeniz'de bir güvenlik koridoru oluşturulması konusunda mutabakata varmıştı.

Kısa bir süre önce Ukrayna ordusu, Karadeniz'deki Rus donanmasına insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi. Rus ordusunun ağır kayıplar verdiği saldırının ardından Ukrayna sathında sivil altyapıyı ve sivilleri hedef aldı.

Ukrayna, İşgalci Rus Donanmasını Vurdu: Yeni Amiral Gemisi de Hasar Aldı

Bunun ardından Moskova, tahıl koridorunu güvenlik altına alan anlaşmayı askıya aldıklarını açıkladı. Anlaşmanın askıya alındığına dair açıklamaya rağmen tahıl gemilerinin Ukrayna limanlarından ayrıldığı konuşuluyordu.

Son olarak Rus Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada gemi trafiğinin durdurulduğu ifade edildi.

ruslar rusya karadeniz güvenlik koridorunda gemi trafiğini durdurduklarını açıkladı tahıl koridoru