Ruslar Kherson'da İşgali Protesto Eden Halka Ateş Açtı

TAKİP ET

Rus işgalciler Kherson'da işgale karşı çıkan sivillere ateş açtı.

Büyük bir bölümü Rus ordusu tarafından işgal edilmiş olan Kherson'da siviller işgali protesto etmek için kent meydanına bir araya geldi.

Rus işgal güçleri, işgale karşı çıkan protestocu sivillere ateş açtı. Liveumap, Rus işgal güçlerinin saldırıları sonucu bazı Ukraynalıların yaralandığını bildirdi.  Rus işgal güçleri Kherson'da işgali protesto eden vatandaşlardan bazılarına işkence etti. Kent meydanında işgal askerlerinin yakaladığı bir protestocuyu darp ettikleri anlar tepkilere neden oldu.

Rus işgal güçleri Ukrayna'da birçok insanlık dışı uygulamaya imza attı. Daha önce Kherson'da işgal askerlerinin 11 Ukraynalı kadına tecavüz ettiği açıklanmıştı. 

İşgal Güçleri Kherson'da 11 Ukraynalı Kadına Tecavüz Etti: 6'sı Hayatını Kaybetti


Sahada Ukrayna ordusuna karşı ilerleme kaydedemeyen Rus ordusu, başarısızlığını yoğun hava bombardımanıyla örtmeye çalışıyor ve Rus hava güçleri, sivil-asker ayrımı yapmaksızın saldırılarını sürdürüyor. Daha önce hiçbir askeri hedefin bulunmadığı birçok sivil nokta bombalanmıştı. Rusların sivilleri hedef alana saldırıları nedeniyle Ukrayna'da 10 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. 

Rus İşgali Nedeniyle Ukrayna'da 10 Milyon İnsan Evini Terk Etmek Zorunda Kaldı

ruslar kherson işgali protesto eden halka ateşe ateş açtı