Ruslar Küçük Çaplı Hasar Oluştu Demişti: Lazkiye Limanındaki Yangın Devam Ediyor

TAKİP ET

Suriye diktatörü Esad'ın davetiyle Suriye iç savaşına müdahil olan Rusya, İsrail'in Lazkiye limanına saldırı düzenlediğini ve küçük hasar oluştuğunu açıklamıştı. Ancak Lazkiye limanındaki yangın devam ediyor.

İşgalci Rus devletinin propagandasını yapması nedeniyle güvenilirliği daima şüpheli olan Sputnik’te yer alan habere göre, Tuğamiral Juravlyov, "04.21'den 04.26'ya kadar İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait 2 F-16 taktik avcı uçağı, Akdeniz tarafından sınırı geçmeden Lazkiye limanındaki tesislere dört güdümlü füze ile vurdu. İsrail’in saldırısı, liman altyapısına küçük çaplı maddi hasar verdi” demişti. 

Lazkiye limanından paylaşılan görüntüler yangının ve hasarın boyutunu gözler önüne serdi. 

Rusya: İsrail, Lazkiye Limanını Vurdu



Paylaşılan görüntülerde devasa dumanların gökyüzüne yükseldiği görüldü. Rusların, hava savunma sistemlerinin çalışmamasına bahanesi o sırada bir Rus uçağının iniş yapması oldu. 

Bu bahane, Türkiye'ye de neredeyse zorla satılan, S-400'ler dost-düşman uçağı ayrımı yapamıyor olarak yorumlandı. Ruslar tarafından üretilen hava savunma sistemleri Libya, Suriye, Ukrayna gibi coğrafyalarda da Türk SİHA'ları tarafından defalarca vurulmuştu. Ruslar ise bu tür durumları geçiştirmeye ve üstünü örtmeye çalışıyor.

 

Ruslar Küçük Çaplı Hasar Oluştu Demişti: Lazkiye Limanındaki Yangın Devam Ediyor
 

lazkiye rusya rus hava savunma sistemi suriye iç savaşı suriye israil