Ruslar, SWIFT Sisteminden Çıkarılıyor

TAKİP ET

Rus bankaları, SWIFT sisteminden çıkarılıyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline verilen yanıtı güçlendirmek ve Putin'in savaş makinesini finanse etmesini engellemek için AB liderlerine yeni önlemler sundu.

ABD, Fransa, Almanya, İtalya, Kanada ve Birleşik Krallık ile koordineli olarak karar aldıklarını bildiren Leyen, işgalci Rusya'yı durdurmak için aldıkları kararları açıkladı.

İlk olarak, belirli sayıda Rus bankasının SWIFT'den kaldırılmasını sağlamayı taahhüt ettiklerini belirten Avrupa Komisyonu Başkanı, bu durumun Rusya'nın dünya çapında faaliyetlerini durduracağını, Rusya'nın ihracat ve ithalatını etkin bir şekilde engelleyeceğini belirtti.

İkinci olarak, Rusya merkez bankasının varlıklarını "felç edeceklerini" belirten Leyen, bu durumun Rusların ticari işlemlerini donduracağını ve Merkez Bankası'nın varlıklarını tasfiye etmesini imkansız hale getireceğini kaydetti.
 

 

Putin, Kendi Ülkesinin Geleceğini Yok Ediyor


Son olarak, "Rus oligarklarının finansal varlıklarını piyasalarımızda kullanmalarını yasaklamak için çalışacağız." diyen Leyen, sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

"Putin, Ukrayna'yı yok etmeyi amaçlayan bir yola girdi. Ama aynı zamanda asıl yaptığı, kendi ülkesinin geleceğini yok etmektir."

SWIFT putin leyen ursula von der leyen von der Leyen avrupa komisyonu abd birleşik krallık fransa italya kanada almanya rusya rus banka ticaret ihracat ithalat