Ruslar Ukrayna'da Enerji Altyapısını Hedef Alıyor: Bin Yerleşim Yeri Elektriksiz Kaldı

TAKİP ET

Rus ordusu, Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef alıyor. Ülkedeki elektrik santrallerinin yüzde 30'u hasar gördü ve yaklaşık bin yerleşim yeri karanlığa gömüldü.

Rus ordusu Ukrayna'da 66 binden fazla asker kaybetti. Ağır kayıplar veren ordusunu ayakta tutmak isteyen Putin kısmi seferberlik ilan etti.

Ukrayna'daki Rus kuvvetlerinin başına Sergey Surovikin'in getirilmesiyle birlikte işgal güçleri ülkede sivilleri hedef almaya başladı. Kiev'de doğrudan sivilleri hedef alan Ruslar sivil altyapıyı da hedef aldı.

Enerji Altyapısının Yüzde 30'u Devre Dışı 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, bir haftadan uzun süredir devam eden hava saldırılarıyla ülkenin enerji altyapısının yaklaşık yüzde 30'unun kullanım dışı kaldığını duyurdu.

Dün sabah saatlerinde başkent Kiev'de bulunan termik santral bombalandı. Başkentin pek çok semti elektriksiz kaldı. Metro ise birkaç saatliğine devre dışı kaldı. Ülkenin güneyindeki Dnipro'da bulunan enerji altyapısının hedef alınmasıyla şehirde elektrik kesildi ve su dağıtımı da yapılamıyor. BBC'nin aktardığına göre saldırıların ardından 1162 kasaba ve köy elektriksiz kaldı.

Zelensky'den Elektrik Kesintisi Açıklaması 

8 gündür süren saldırılara ilişkin açıklama yapan Ukrayna lideri Zelensky, Rusların sivil altyapıya zarar verdiğini belirterek "Ülkemizde elektrik santrallerinin yüzde 30'u şu an devre dışı. Bazıları tamamen yok edildi, bazılarıysa büyük bir tadilata ihtiyaç duyuyor. Saldırgan Rusya'nın ne zaman duracağını bilmediğimiz için yakında Ukrayna çapında ciddi elektrik kesintisine gitmek zorunda kalabiliriz" ifadelerini kullandı.

Rusların sivilleri hedef alarak Ukrayna'ya diz çöktüremeyeceğini vurgulayan Zelensky, "Yalnızca Ukrayna halkının kin ve nefretini arttırıyorlar. Putin ile görüşme, 10 Ekim'den sonra daha da imkânsız bir hal aldı" dedi.

rusya ukrayna enerji altyapısını hedef alıyor bin yerleşim yeri elektrik elektriksiz kaldı zelensky