Rusların Mariupol'deki Tiyatro Saldırısı: 300 Kişinin Hayatını Kaybettiği Düşünülüyor

TAKİP ET

Rusların 16 Mart'ta bombaladığı Mariupol'deki tiyatro binasında 300 kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği belirtiliyor.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta başlattığı işgal girişiminde Rus güçleri, birçok sivil noktayı defalarca bombaladı.  Mariupol'ü tamamen kuşatan ve hiçbir insani yardımın girmesine izin vermeyen Rus ordusu, Ukrayna direnişini aşamadığı için tüm şehri bombalamaya devam ediyor. 
 
Rus güçleri 16 Mart'ta kentteki tiyatro binasını bombaladı. Saldırı esnasında binada, bombardımandan kaçarak sığınmış olan 800 ila bin 300 kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Şehirdeki iletişim ağlarının da tahrip olması nedeniyle can kaybı ve yaralı sayısı tam olarak bilinemiyor. Ancak bugün Telegram kanalından açıklama yapan Mariupol Belediye Meclisi, görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre Drama Tiyatrosu'nda yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Tiyatro binasının bombalanmasından önce havadan çekilen fotoğraflarda binanın ön ve arka taraflarında zemine büyük şekilde yazılmış Rusça kelimeler görülüyordu. Rusya, tiyatroyu bilerek bombaladı. 

İşgalci Ruslar, Yüzlerce Sivilin Sığındığı Tiyatro Binasını Vurdu: Çocuklar da Var

rusların mariupol tiyatro binası saldırısı 300 kişinin hayatını kaybettiği düşünülüyor