Rusların Seferberlikle Silah Altına Aldığı Birlik, Ukrayna Ordusuna Teslim Oldu

TAKİP ET

Rusların seferberlik kararının ardından silah altına alınan askerlerden oluşan büyük bir grup, komutanlarını öldürerek Ukrayna ordusuna teslim oldu.

8. ayına yaklaşan Rusya-Ukrayna savaşı, Moskova'nın seferberlik ilanıyla yeni bir safhaya geçti. Savaşın başında seferberlik ilan edilmeyeceğini iddia eden Putin rejimi, 60 bini aşan asker kaybının ardından kısmi seferberlik kararına mecbur oldu.

Rusların seferberlik kararının ardından silah altına alınan bir grup, Ukrayna ordusunun hızla ilerlediği Kherson bölgesinde, başlarına atanan komutanı öldürerek silahlarıyla birlikte Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne teslim oldu.

Büyük bir grup olduğu belirtilen askerlere doğru düzgün silah dahi verilmediği öğrenildi. Ukrayna basınından Kanal 24'ün haberine göre, Rusya'nın savaşa gönderdiği askerlerin teslim olma isteğine komutanları karşı çıkınca, askerler komutanlarını öldürerek Ukrayna ordusuna teslim oldu.

Teslim Olan Grup Kırım Tatarı Olabilir

Kırım'da silah altına alınan Tatarlar, eğitim verilmeden ve yeterince donatılmadan doğrudan Ukrayna ordusuyla en şiddetli çatışmaların yaşandığı Kherson bölgesine gönderilmişti. Zorla silah altına alınan ve Ukrayna ordusuna silahlarıyla birlikte teslim olan bu grubun Kırım Tatarlarından oluştuğu ihtimali üzerinde duruluyor. Söz konusu birlikteki askerlerin bazılarına silah dahi verilmediği, iki askerin bir tüfeği paylaştıkları belirtiliyor.

Ukrayna, "Yaşamak istiyorum" adlı bir proje açıklamıştı. Proje kapsamında silahlarıyla birlikte Ukrayna güçlerine teslim olan Rus askerlerinin can güvenliği ve savaşın bitişinden sonra önemli bir miktar para ödenmesi taahhüt ediliyor.

Ukrayna makamları, teslim olmak isteyen Rus askerleri için şu numaraları paylaştı:

+38 066 580 34 98
+38 093 119 29 84

rus rusya rusların seferberlikle silah altna altına aldığı birlik ukrayna ordusuna teslim oldu