Rüşvet Alan Eski Başbakan'ın Eşi 10 Yıl Hapse Mahkum Edildi

TAKİP ET

Malezya'da, eski Başbakan Necip Rezak'ın eşi Rosmah Mansor'a, devlet ihaleleri karşılığında rüşvet istemek ve almak suçundan on yıl hapis cezası verildi.

Şeriat yönetimi ile idare edilen Malezya'da eski Başbakan Necip Rezak tarafından 2009’da kurulan ve 2015’te yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen 1MDB fonuyla 7 milyar dolara yakın para kaçırıldığı tahmin ediliyor.

Soruşturma kapsamında yolsuzluğa karışan eski Başbakan Necip’e 12 yıl hapis ve 210 milyon Malezya ringgiti (yaklaşık 52 milyon dolar) para cezası verilirken Malezya 12 ülkede kayıp fonların peşinden gitmeyi sürdürüyor.

Dava kapsamında Malezya mahkemesi, eski Başbakan Necip Rezak’ın yolsuzluktan hapse atılmasından birkaç gün sonra, eşi Rosmah Mansor’u da üç rüşvet suçlamasıyla 970 milyon ringgit para cezasına çarptırdı.


"Kimse Beni Parayı Alırken Görmedi"


Kuala Lumpur Yüksek Mahkemesi Yargıcı Muhammed Zeyni Mazlan’ın kararı açıklamasının ardından gözyaşlarına boğulan Rosmah Mansor, "Bugün olanlardan dolayı çok üzgün olduğumu itiraf etmeliyim. Kimse beni parayı alırken görmedi, kimse beni parayı sayarken görmedi. Ama eğer sonuç buysa Allah’a havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mansor'un avukatlarının bir günlük hapis cezası talebi reddedildi. Rüşvet davasında 17 ayrı suçlama ile karşıya kalan Mansor için savcılar, "en yüksek ya da en yükseğe yakın" hapis cezası istedi.

Savcılar, Mansor'un 187.5 milyon ringgit (41.80 milyon dolar) rüşvet istediğini ve projeyi kazanan şirketin bir yetkilisinden 6.5 milyon ringgit (1.45 milyon dolar) aldığını iddia ediyor.



 

malezya Rüşvet rüşvet operasyonu rosmah mansor