Rüşvet, Yolsuzluk ve Görevi Kötüye Kullanmakla Suçlanan MHP'li Başkan Adalet Komisyonu Başkanı İle Fotoğraf Paylaştı

TAKİP ET

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu ile bir fotoğraf paylaştı.

Hakkında birçok iddia bulunan MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu ile bir fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.

Cengiz Ergün'ün paylaşımını eleştiren iş insanı Hacı Nuh Kaya, "MHP’li Manisa BB @cengizergun; Sayıştay, İçişleri, Valilik, C. Başsavcılığında, hakkınızda ki iddialarla ilgili soruşturma varken Adalet Komisyonu Başkanı Sn. Şahap Mutlu'nun makamınıza ziyaretini paylaşmışsınız. Güç devşirmeye mi çalışıyorsunuz? Mesajınız kime?" ifadelerini kullandı.

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün hakkındaki rüşvet, görevi kötüye kullanma ve yolsuzluk iddiaları ve başlatılan soruşturmalar Yeniçağ'dan gazeteci Fatih Ergin tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Başkan Ergün ve belediyenin üst düzey bürokratları tarafından belediyede yolsuzluk yapıldığı, belediyenin Manisa Geri Dönüşüm Üretim A.Ş. üzerinden ayda 1 milyon TL zarara uğratıldığı öne sürülmüştü.

Başkan Ergün'ün gizli ortağı olduğu Kent Enerji A.Ş. adlı bir şirketin, Manisa Geri Dönüşüm Üretim A.Ş.'nin 29 yıllık işletme hakkını aldığı bir tesisi 10 günlük cirosu karşılığında devraldığı, bu devir işleminin de baskılarla gerçekleştirildiği iddia edilmişti.

Duruma Hacı Nuh Kaya tarafından itiraz edilmesi karşısında ise bir belediye bürokratının "Beni iyi dinleyin. Burayı bırakıp gidin Direnmeyin artık yeter. Sizi alt taşeronluğa mecbur bıraktık. Çünkü sözleşmeyi feshedersek sıkıntı yaşayacaktık. Ana sözleşme artık Kent enerji de, istediğimiz gibi oldu. Kent enerji çok güçlü. Burası MHP’nin tek büyükşehir belediyesi. Biz burada istediğimizi yaparız. Ben de bu belediyenin üst düzey bürokratıyım. Reis(cumhurbaşkanımız) arkamızda. MHP ve AKP ittifak halindeler hala anlayamadınız mı?" dediği ileri sürülmüştü.

 

Rüşvet Yolsuzluk ve Görevi Kötüye Kullanmakla Suçlanan MHP'li Başkan Adalet Komisyonu Başkanı İle Fotoğraf Paylaştı