Rusya, 90'lara Döndü: Hamburger Yerine Çörek, Kola Yerine Limonata

TAKİP ET

Rusya, ülkeden çekilen McDonald's gibi dev firmaların yerini doldurmaya çalışıyor.

(Fotoğraf: 1990 yılı, Rusya'da açılan ilk McDonald's restoranının önünde kuyruk olan 5 bin Rus.) Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgale kalkışması üzerinne birçok dünya ülkesi Rusya'ya yaptırımlar uygulamış ve bunları dünyaca ünlü firmalar izlemişti.

Bu firmaların arasında yer alan dünyaca ünlü restoran zinciri McDonald's, Rusya'da bulunan 850 restoranının tamamını geçici olarak kapattığını açıkladı. 

McDonald's Rusya'daki 850 Şubesini Kapatacak


Guardian'ın haberine göre McDonald's, Coca Cola, Apple, Shell, Ikea, Nike, Ford gibi dünyaca ünlü birçok firmanın ülkeden çekilmesini yorumlayan Cenevre Uluslararası Yaptırımlar Ağı'ndan yaptırım uzmanı Maria Shagina, yaşananları "modern tarihte görülmemiş bir durum" olarak niteledi ve "Rusya ticaret, teknoloji ve finansal topluluklardan tamamıyla dışlanıyor" dedi.
Rusya 90'lara doğru dönerken Rusya Ulusal Mutfak Birliği Başkanı Anna Jukova, kuruma mensup Rus şeflerle McDonald's'ın yerini alabilecek yemek zincirlerinde kullanılacak geleneksel Rus tarifleriyle yeni menüler geliştirmeye hazır olduklarını açıkladı.

Rus fast food restoran zincirlerinin geleneksel Rus hamur işlerini, atıştırmalık ve salatalarını sunabileceğini belirten Jukova, hamburgerlerin yerine ortadan kesilip içinin isteğe göre doldurulabileceği çöreklerin ve kolanın yerine limonataların alabileceğini söyledi.

Video | 1990'da Rusya'da açılan McDonald's restoranı:

 

rusya McDonalds yerini doldurmaya çalışıyor hamburger kola