Rusya: Biden'ı Tebrik Etmek İçin Resmi Sonuçları Bekleyeceğiz

TAKİP ET

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov tarafından, Rusya'nın ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ı tebrik etmek için resmi sonuçları beklediği açıklandı.

Rusya tarafından ABD'de 3 Kasım'da yapılan seçimlerinin ardından başkan seçilen Demokrat aday Joe Biden'ın şimdilik tebrik edilmeyeceği ifade edilirken resmi sonuçların beklenildiği gerekçe gösterildi.

Reuters'ın haberine göre Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, mevcut Başkan Donald Trump'ın seçimlerle ilgili yasal süreç başlattığına da atıfta bulunarak "Moskova, yorum yapmadan önce resmi sonuçları beklemenin daha iyi olacağını düşünüyor" dedi.

Ayrıca Putin'in daha önce herhangi bir ABD Başkanıyla çalışmaya hazır olduğunu dile getirdiğini belirten Peskov, ülkesinin yeni ABD yönetimiyle diyalog kurarak ilişkileri normalleştirmenin bir yolunu bulmayı umduğunu söyledi.

peskov rusya sözcüsü joe biden amerikan başkanlık seçimleri abd donald trump resmi sonuçları bekliyoruz dedi rusya biden'ı tebrik etmek için resmi sonuçları beklediğini söyledi tebrik krizi 6 ülke biden'i tebrik etme