Rusya, Bilindik İfadelerle Çekya'ya Tepki Gösterdi: "Okyanus Ötesindeki Efendilerini Bile Geçtiler"

TAKİP ET

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 18 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı alan Çekya'ya, aşina olduğumuz bir ağızla "Okyanus ötesindeki efendilerini bile geçtiler" şeklinde tepki gösterdi.

Çekya, "FSB için çalışmak" ve "Çekya'da meydana gelen bir patlamayla ilişkileri olmak" ile suçladığı 18 Rus diplomatı sınır dışı edeceğini açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili tepkisini dile getirerek "Çek yetkilileri 2014'te Vrbetice köyündeki askeri mühimmat depolarındaki patlamaya Rus özel servisinin karıştığına yönelik dayanaksız ve zorlama bahaneler altında 18 Rusya Büyükelçiliği personelini sınır dışı etme konusunda benzeri görülmemiş bir karar verdi. Çek liderliğinin daha önce depolardaki patlamadan şirketi sorumlu tutmuş olması bunu daha saçma hale getiriyor" ifadelerini kullandı.

Çekya'nın kararına karşı benzer bir cevap verileceğini vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, alacakları önlemler ile bu provokasyonun arkasındakilerin, iki ülke arasındaki normal ilişkilerin temelini tahrip etmenin sorumluluğunu fark edeceklerini öne sürdü.

Çekya yönetiminin aldığı kararın Rusya'ya karşı "düşmanca bir adım" olduğunu söyleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Burada ABD'nin izi görmezden gelinemez. Çek yetkililer Rusya'ya karşı son Amerikan yaptırımlarının ardından ABD'yi memnun etmek için okyanus ötesindeki efendilerini bile geçtiler" diyerek ABD'yi suçladı.

 

 

 

rusya çekya rusya dışişleri bakanlığı kınama tepki eleştiri okyanus ötesindeki efendilerini bile geçtiler abd suçlama abdnin izi görmezden gelinemez bilindik ifadeler aşina olduğumuz