Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ukrayna, Belarus ve Kazakistan'ın Rus Toprakları Olduğunu Öne Sürdü

TAKİP ET

Rusya Cumhurbaşkanı yardımcısı Vladimir Medinsky, ''Nasıl oldu ki Rus toprakları; Ukrayna, Kazakistan ve hatta Belarus'a geçti'' dedi.

Eski Kültür Bakanı, Rus Askeri Tarih Derneği Başkanı, okul tarihi ders kitabının yazarı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Vladimir Medinsky, senatörlerin ve bakanlık temsilcilerinin Rusya ile Batı arasındaki çatışma bağlamında 'tarih savaşı' ve 'hafıza savaşı'nı tartıştıkları Federasyon Konseyi'nde batı güçlerinin Rusların beynini yıkadığını ifade etti.

Rusya Cumhurbaşkanı yardımcısı Vladimir Medinsky aynı toplantıda ''Nasıl oldu ki Rus toprakları (Büyük Rusya toprakları) Ukrayna, Kazakistan ve hatta Belarus'a geçti'' şeklindeki açıklamasıyla dikkatleri üzerine topladı.

Bu Bilimsel Bir Araştırma

Medinsky'nin sarf ettiği cümlelerin tepki çekmesi üzerine açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitri Sergeyeviç Peskov, olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu, bu konunun Rusya cumhurbaşkanlığı yönetiminin gündeminde olmadığını söyledi.

''Hayır, gündemde böyle bir konu yok. Bu bilimsel bir araştırma'' şeklinde açıklama yapan Dmitri Peskov, Federasyon Konseyi'nde konuşan Medinsky'nin "Büyük Rus topraklarının Ukrayna, Kazakistan ve hatta Beyaz Rusya topraklarına nasıl düştüğünü düşünün'' diyerek senatörlere Ukrayna, Belarus ve Kazakistan'ı işaret ettiğini inkar etti.

 

Vladimir Medinsky rusyai devleti başkanı butin sekreter Ukrayna Belarus Kazakistan rus toprakları