Rusya'da 12 Yaşındaki Kızın Savaş Karşıtı Resim Çizmesi Nedeniyle Babası Hakkında Tutuklama Kararı Verildi

TAKİP ET

Rusya'nın Tula bölgesinde kızının okulda çizdiği işgal karşıtı resim nedeniyle hakkında soruşturma açılan Aleksey Moskalev'in mahkeme cezasını beklerken ev hapsinden kaçtığı bildirildi.

Rusya'nın Tula bölgesinde kızının okulda çizdiği işgal karşıtı resim nedeniyle hakkında soruşturma açılan Aleksey Moskalev'in mahkeme cezasını beklerken ev hapsinden kaçtığı bildirildi.

Yerel mahkeme, Moskalev'i "Rus ordusunu kötü gösterme girişimleri" nedeniyle iki yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Duruşmaya katılmayan Moskalev, kayıplara karıştı.

Moskalev ve kızı Masha, kızın okulda yaptığı resim nedeniyle yetkililerin dikkatini çekmişti.

Resimde Ukrayna ve Rusya bayrakları, "Savaşa hayır" ve "Ukrayna'ya zafer" ifadeleri ve Rus füzelerinden koruyan bir annenin tasviri yer alıyordu.

Moskalev, kızının resmi nedeniyle sosyal medyada yaptığı yorumlarla "Rus ordusunu kötülemekle" suçlandı. Masha Moskaleva da okulda Federal Güvenlik Servisi yetkilileri tarafından ziyaret edildi.

Bağımsız insan hakları gözlemevi OVD-Info'ya göre, güvenlik birimleri Moskalev'in sosyal medya yorumları ile kızının çizimi arasında bağlantı olduğu sonucuna vardı.

Moskalev'in tutuklanmasından sonra kızı yetimhaneye gönderildi. Masha Moskaleva, babası serbest kalana veya bir koruyucu aile bulunana kadar yetimhanede kalacak.

aleksey moskalev masha moskaleva savaş karşıtı resim Tula rusya ukrayna