Rusya'daki Darbe Girişimine İlişkin Putin'den İlk Açıklama

TAKİP ET

Rusya'da darbe girişimi yaşanıyor.

Rusya'da 23 Haziran akşam saatlerinden bu yana bir iç çatışma yaşanıyor. Rusçu terör örgütü Wagner'in elebaşı Yevgeniy Prigojin bir açıklama yaparak işgalci Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu hedef aldı.

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin, Rusçu terör örgütü Wagner'in başlattığı darbe girişiminin ardından ilk açıklamasını yapıyor.

Putin, Wagner’in eylemini “silahlı isyan” olarak nitelendirdi. "Silahlı isyan girişiminde bulunan bütün suçlular kaçınılmaz olarak cezalandırılacaktır" diyen Putin, "Rusya'yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız" dedi. 

Putin, Wagner'in adımlarını "toplumu bölme girişimi" ve "halkın sırtından vurulması" olarak nitelendirdi

Eli kanlı Rus diktatörü Putin'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Rusya vatandaşlarına, Silahlı Kuvvetler personeline, kolluk kuvvetlerine ve güvenlik servislerine, şu anda mevzilerinde savaşan, düşman saldırılarını püskürten ve bunu kahramanca yapan savaşçılara ve komutanlara sesleniyorum.

Dün gece her yönden komutanlarla konuştum. Aldatıcı bir şekilde suç macerasına çekilen, ciddi bir silahlı isyan suçuna itilenlere de sesleniyorum.

Bugün Rusya, neonazilerin ve onların yöneticilerinin saldırganlığını geri püskürterek geleceği için en zorlu savaşa liderlik ediyor. Batı'nın tüm askeri, ekonomik ve bilgi makineleri bize karşı döndü.

Halkımızın canı ve güvenliği için mücadele ediyoruz. Egemenliğimiz ve bağımsızlığımız için ve 1000 yıllık tarihe sahip bir devlet olan Rusya'da kalma hakkı için mücadele ediyoruz.

Halkımızın kaderinin belirlendiği bir muharebe, tüm güçlerimizin birliğini, birliğini, sağlamlığını ve sorumluluğunu gerektiriyor. Diğer her şey bizi zayıflatan tarafa itilmelidir.

Dış düşmanlarımızın bizi içeriden zayıflatmak için kullandığı herhangi bir argüman, birliğimizi bölen eylemler, şu anda cephede savaşan muharip kardeşlerimiz olan halkımıza ihanettir. Ülkemizin ve insanımızın sırtında bir bıçaktır.

Tam olarak bu ihanet, 1917'de, ülke 1. Dünya Savaşı'ndayken yapıldı, zaferimiz çalındı. Ordunun arkasındaki entrikalar ve tartışmalar, en büyük felakettir. Ordunun ve devletin yıkımı, büyük toprakların kaybı, trajedi ve iç savaşla sonuçlandı.

Ruslar Rusları, kardeşler kardeşi öldürüyordu. Ancak bundan yararlananlar, ülkeyi bölen ve parçalayan çeşitli siyasi servet şövalyeleri ve dış güçlerdi. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz.

İç ihanet dahil her türlü tehdide karşı halkımızı ve devletimizi koruyacağız. Karşı karşıya olduğumuz şey tam olarak içsel ihanettir. Olağanüstü hırslar ve kişisel çıkarlar ihanete yol açtı. Kendi ülkelerine ve insanlarına ve Wagner savaşçılarının bizim askerlerimizle birlikte uğrunda can verdikleri davaya ihanet.

Donbas'ın kasaba ve şehirleri olan Soledar ve Artemivsk'i özgürleştiren kahramanlar. Novorossiya ve Rus dünyasının birliği için savaştılar ve can verdiler. İsyanı örgütlemeye çalışanlar, ülkeyi anarşiye ve kardeş katliamına, sonunda yenilgiye ve teslimiyete sürükleyenlerin de isimlerine ve şanlarına ihanet ettiler.

Tekrar ediyorum: herhangi bir iç isyan, devletimiz ve ulus olarak bizim için ölümcül bir tehdittir. Bu, milletimize, insanımıza karşı bir ihanettir. Ve vatanı böyle bir tehdide karşı savunma eylemlerimiz acımasız olacaktır.

İhanet yoluna bilinçli olarak giren, silahlı isyan hazırlayan, şantaj ve terör eylemleri yoluna giren herkes kaçınılmaz bir ceza alacaktır.

Hukuka ve halkımıza hesap verecekler. Silahlı Kuvvetler ve diğer departmanlara uygun şekilde talimat verildi. Ekstra önlemler şu anda Moskova, Moskova bölgesi ve diğer bazı bölgelerde uygulanmaktadır.

Rostov-on-Don'daki durumu istikrara kavuşturmak için kararlı adımlar atılacak. Sivil ve askeri kontrol departmanlarının işleyişi fiilen engellendi.

Bir Rusya Devlet Başkanı ve Başkomutan olarak, bir Rusya vatandaşı olarak, ülkeyi savunmak, Anayasayı, vatandaşların yaşamlarını ve güvenliklerini, özgürlüklerini korumak için her şeyi yapacağım.

Askeri isyanı hazırlayanlar, muharip kardeşlere karşı silah kaldıranlar, Rusya'ya ihanet etmişlerdir ve bunun bedelini ödeyeceklerdir. Ve suça sürüklenenlerden, bu çok önemli, trajik, tekrarı olmayan hatayı yapmamalarını istiyorum. Tek doğru seçimi yapın - suç eylemlerine katılmayı bırakın.

Bizim için kutsal olanı koruyacağımıza ve koruyacağımıza inanıyorum. Ve vatanla birlikte tüm zorlukların üstesinden geleceğiz, daha da güçleneceğiz.

rusya rusya darbe girişimi rusyada darbe girişimi putin wagner