Rusya'dan Nükleer Tehdit: İngiltere'yi Yok Edebilecek Güce Sahip Füzeler Konuşlandırılıyor

TAKİP ET

Rusya, son testin ardından 'tarihi' silah güncellemesinde bu sonbaharda 'İngiltere'yi yok edebilecek' 'Satan 2' nükleer füzelerini konuşlandıracak.

Putin rejimi, Moskova'nın Ukrayna'ya karşı acımasız savaşını iki katına çıkarırken, Rusya ile Batı arasındaki gerilimi daha da artırarak son zamanlarda bir güç gösterisi olarak test ettiği korkunç nükleer yetenekli 'Satan II' füzesini sonbaharda konuşlandıracağını duyurdu.


Britanya veya Fransa Büyüklüğündeki Bölgeleri Yok Edecek Kadar Güçlü


Sarmat füzesinin dünyanın en uzun menzilli kıtalararası balistik füzesi olduğu ve 11.200 mil uzaktaki bir hedefi vurabildiği söyleniyor. Bu, ABD ve Avrupa'daki hedefleri kolayca vurabileceği anlamına geliyor.

Batılı askeri uzmanlar, Sarmat'ın 10 veya daha fazla nükleer savaş başlığı ve tuzak taşıyabileceğini söyledi. Bu, tek bir saldırıda Britanya veya Fransa büyüklüğündeki bölgeleri kolayca yok edecek kadar güce sahip olduğu anlamına geliyor.


Rusya’nın Güç Gösterisine İşaret Ediyor


Ancak analistler, Putin'in Roscosmos Uzay Ajansı Başkanı Dmitry Rogozin tarafından açıklanan hedefin haddinden fazla iddialı olduğuna inanıyor. Çünkü Moskova, ilk test fırlatmasını çarşamba günü (20 Nisan 2022) bildirdi ve füzeler konuşlandırılmadan önce daha fazla teste ihtiyaç duyulacağı öngörülüyor.

Finansman ve teknik sorunlar nedeniyle yıllarca süren gecikmelerin ardından bu haftaki test, Ukrayna'daki savaşın ABD ve müttefikleri ile 1962 Küba füze krizinden bu yana en yüksek seviyelerine çıkan gerilimlere yol açtığı bir zamanda Rusya'nın bir güç gösterisine işaret ediyor.


 

Sibirya’daki Bir Birime Konuşlandırılacak


Rogozin, Rus devlet televizyonuna verdiği röportajda, füzelerin Moskova'nın yaklaşık 1.860 mil (yaklaşık 2993.38 km) doğusunda, Sibirya'nın Krasnoyarsk bölgesinde bir birime konuşlandırılacağını söyledi. Sovyet döneminden kalma Voyevoda füzeleri ile aynı yerlere ve aynı silolara yerleştirileceklerini, bunun 'devasa kaynak ve zamandan' tasarruf sağlayacak bir şey olduğunu söyledi.

Rogozin, ‘süper silah’ın piyasaya sürülmesinin, Rusya'nın çocuklarının ve torunlarının önümüzdeki 30-40 yıl boyunca güvenliğini garanti edecek tarihi bir olay olduğunu da sözlerine ekledi.

Batı'nın nükleer savaş riskiyle ilgili endişesi, Putin'in 24 Şubat'ta Ukrayna'yı yasadışı ve acımasız işgalini başlatmasından bu yana arttı.

Rus tiranı eski Sovyet devletine girdiğinde, ulusunun nükleer caydırıcılıklarına atıfta bulunmuş ve Batı'yı herhangi bir büyük müdahalenin 'tarihlerinde hiç karşılaşmadıkları sonuçlara götüreceği' konusunda uyarmıştı.



 

rusya rus nükleer füze geliştirme programı nükleer savaş