Rusya'dan Suriye Açıklaması: Türkiye İle Görüş Ayrılıklarımız Var

TAKİP ET

İşgalci Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova-Ankara ilişkilerinin düzeyine ilişkin "Türkiye'yle Suriye konusunda görüş ayrılıklarımız var' dedi.

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik operasyonu ve AKP istibdadının Esad diktatörlüğü ile barışması gündemdeyken bölgedeki işgalci devletlerden de açıklamalar geliyor. 

İşgalci Rusya'dan yapılan açıklamada Kremlin Sözcüsü Peskov, Türkiye ve işgalci Rusya arasında Suriye konusunda görüş ayrılıkları olduğunu belirtti.

İşgalci Peskov, Suriye konusunda Türkiye ile sorunları daha önce Soçi'de çözmeyi başardıklarını söyledi. 

İşgalci Peskov’un açıklaması şöyle:

"Türkiye'yle Suriye konusunda görüş ayrılıklarımız var. Daha önce onları Soçi'de çözmeyi ve ortadan kaldırmayı başardık. Hatırladığınız gibi, iki bakanın okuduğu bir belge imzalandı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını duyduk, bizim temsilcilerimiz de Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirme durumundan memnun olmadığımızı belirten açıklamalar yaptı.

Ancak Türkiye ile başka bir mükemmel hikaye daha var. İlişkilerimizin düzeyi ve siyasi bilgelik, bu tür görüş ayrılıklarını cepheleşme yoluyla değil, uzun ve gergin de olsa müzakereler yoluyla çözmemize izin veriyor. Bu karşılıklı anlayış ve karşılıklı saygı düzeyi, bu tür zor durumları bile istişare etmek için gerçekten iyi bir temel"

rusya suriye türkiye peskov