Rusya'dan Türkiye'ye Tehdit: 'Taş Üstünde Taş Bırakmayalım'

TAKİP ET

Rus diktatörü Putin'in sözde 'Kırım Daimi Temsilcisi' Georgiy Muradov, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini işaret ederek Türkiye'ye küstah tehditlerde bulundu.

Karar'ın aktardığına göre Pravda'ya konuşan Rus diktatörü Vladimir Putin'in sözde 'Kırım Daimi Temsilcisi' Georgiy Muradov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kırım'ın, ayrılmaz parçası olduğu Ukrayna'ya iadesi, esas itibarıyla uluslararası hukukun gereğidir" sözüne değinerek "Ankara'ya öyle bir cevap vermek lazım ki taş üstünde taş kalmasın" dedi.

Ankara'nın Kırım, Kafkaslar ve Suriye'de de "ikili oynadığını" söyleyen Muradov, "Er ya da geç çok sert tepki vermek zorunda kalacağız" diye konuştu.

"Taş Üstünde Taş Kalmasın"

Türkiye'nin Kırım'ı almayı planladığını öne süren Muradov, "Öyle bir yanıt vermemiz lazım ki, taş üstünde taş kalmasın. Aksi takdirde Türkler bu konuda sonuna kadar gidecek" ifadelerini kullandı.

Kırım meselesinin artık kapandığını söyleyen işgal işbirlikçisi Muradov, "Ukrayna zaten çökmekte olan bir devlet. Türkler Kırım'ın Ukrayna'ya verilmesini talep ediyor. Ukrayna parçalanacak, ardından Kırım'ın Türkiye'ye iade edilmesi şansı doğacak" dedi.

Osmanlı ve Rus Çarlığı Arasındaki Anlaşmaların Halen Geçerli Olduğunu İddia Etti

Osmanlı İmparatorluğu ve Rus Çarlığı arasında imzalanan ve Kırım'ın Ruslara bırakıldığı Küçük Kaynarca ve Yaş Anlaşmalarını hatırlatan Muradov, "Bu anlaşmaları kimse iptal etmedi. Türkiye'nin Kırım'ı Rus toprağı olarak kabul ettiği o anlaşmalarda var. Bunların hepsi yürürlükte" diye konuştu.

Osmanlı'nın imzaladığı anlaşmaları bozarsa Türkiye'nin büyük bedel ödeyeceğini söyleyen Muradov, "Osmanlı için imza atılan o kadar çok önemli şey var ki, onları silmeye kalkarsanız her şey yeniden başlar. Bu, Türkiye'nin için kesinlikle yapıcı değil, tehlikeli olur" ifadelerini kullandı.

rusya türkiye tehdit taş üstünde bırakmayalım georgiy muradov kırım ukrayna