Rusya 'Demokratik' Seçimler İçin Sandık Başında

TAKİP ET

Rusya'da parlamentonun alt kanadı Duma için seçimlere gidiliyor.

Parlamento'nun alt kanado Duma üyelerinin belirlenmesi için gidilen seçimlerde diktatör Putin'in partisi Birleşik Rusya'nın Meclis'in ezici çoğunluğunu elinde tutması bekleniyor.

Buna karşın seçimlerde ilk defa muhalif lider Navalnıy'ın önerdiği "akıllı oylama" sistemi test edilecek. Navalnıy ekibinin önerdiği sisteme göre seçmenlerden diktatör Putin'in partisi Birleşik Rusya'nın karşısındaki en güçlü rakibine oy verilecek. Bu kapsamda Navalnıy ekibi seçmenlere birçok seçim bölgesinde Komünist Parti adaylarına oy vermesini tavsiye etti.

Aralarında esir Türk yurtlarının da bulunduğu birçok federal cumhuriyetlerde de yapılacak olan seçimlerde federal bölgelerin başkan ve vali seçimlerinin yanı sıra 39 bölgede parlamento seçimleri, 19 bölgede ara seçimler ve 5 kentte yerel seçimler için sandık başına gidilecek.

450 sandalyenin bulunduğu Duma seçimlerine 14 parti girerken diktatörü Putin'in partisi Birleşik Rusya'nın karşısında halihazırda parlamentoda bulunan Komünist Parti, Liberal Demokrat Parti ve Adil Rusya'nın yarışması bekleniyor.

Rusya 'Demokratik' Seçimler İçin Sandık Başında