Rusya Doğu Akdeniz'deki Askeri Gemilerini Artırıyor

TAKİP ET

Dünyanın gündeminden düşmeyen Doğu Akdeniz'de, Rus askeri gemilerinin sayısı artmaya başladı.

Son zamanlarda dünyada oldukça hassas yaklaşılan Doğu Akdeniz'de, Rus askeri gemilerinin sayısı artmaya başladı.

Daha çok Suriye iç savaşı nedeniyle, Doğu Akdeniz sularında 12 savaş gemisi ve denizaltısı bulunduran Rusya, Baltık filosundan yola çıkardığı dört savaş gemisinin daha Doğu Akdeniz'deki gemilere eklendiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'na yakınlığı ile bilinen avio.pro adlı haber sitesinde, Moskova’nın dün bölgeye aktarımını yaptığı ilave gücün resmi amacı tatbikat olarak gösterilse de Şam rejimiyle Rusya’nın, muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib bölgesinde büyük bir operasyon hazırladığı öne sürüldü.

Rusya’nın son dönemlerde bölgeye yaptığı hava ve füze saldırıları Türkiye tarafından tepkiyle karşılanırken, böyle bir adım atılması bu iddiaları güçlendirir nitelikte görüldü.

Rusya’nın Cebelitarık üzerinden Suriye kıyılarına gönderdiği 4 savaş gemisinden biri Kalibar seyir füzeleriyle donatılmış Boykiy korveti. Diğer üç gemi olan Kaliningrad, Korolev ve Minsk ise büyük çıkarma gemileri sınıfında bulunuyor. 

Üç çıkarma gemisinde Esad rejimine verilecek çok sayıda tank ve zırhlı piyade aracı bulunduğu ifade ediliyor.

rusya doğu akdeniz idlib türkiye suriye şam esad putin yığınak gemi askeri gemi askeri tatbikat 4 gemi 4 eklendi geldi filo 12 savaş gemisi rus takviye ek iddia