Rusya Eski Zırhlılardan Oluşan Yedek Kuvvetlerini de Ukrayna'ya Gönderiyor

TAKİP ET

Rus ordusunun ülkenin farklı yerlerinde konuşlu olan yedek kuvvetleri Ukrayna'ya gönderildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın ülkenin farklı yerlerinde konuşlu olan yedek kuvvetleri de Ukrayna'ya kaydırdığını açıkladı. İngilizlerin yaptığı açıklamaya göre Ruslar, sınıra yığdığı yedek kuvvetlerle yeni bir saldırı planlıyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın açıkladığı istihbarat notuna göre gönderilen zıthlı araçlar arasında 1960'larda üretilen ve mevcut askeri teknoloji açısında demode olan MT-LB tipi araçlar bulunuyor.

Oldukça zayıf bir zırhı olan MT-LB zırhlı aracı top bataryası çekmesi için tasarlanmıştı. MT-LB'de silah olarak sadece bir makineli tüfek bulunuyor.

Şubat ayında başlayan işgal girişiminin başlarında Rus saldırısının başını çeken kuvvetler 33 mm kalınlıkta bir zırha ve 30 mm'lik otomatik top ile tanksavar füze fırlatıcısı bulunan BMP-2 tipi piyade taşıyıcı araçlarıyla donatılmıştı.

Rus diktatörü Putin'in evvelsi gün yaptığı ve Rus ordusunun Ukrayna'da "henüz hiçbir şeye ciddi olarak başlamadığını" iddia eden açıklamasının aksine Ukrayna'ya gönderilen son takviye kuvvetlerin oldukça zayıf ve eski ekipmanlara sahip oldukları anlaşılıyor. 

Rus Diktatörü Putin: Ukrayna'da Her Şeye Daha Yeni Başlıyoruz

rusya yedek kuvvetlerini ukrayna gönderiyor eski zırhlılardan oluşan