Rusya Fransa'dan İthal Edilen Şampanyaları 'Köpüklü Şarap" Kategorisine Alınca Ortalık Karıştı

TAKİP ET

Yeni yasa üzerine ithal şampanyaların üzerine 'köpüklü şarap' yazan Rusya'ya Fransa'dan cevap geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı yeni yasaya göre Rusya'da ithal edilen tüm şampanyaların üzerine 'köpüklü şarap' yazıldı. Ancak bu karara itiraz eden Fransız yetkililer, şampanyanın yalnızca Fransa'nın Champagne bölgesinde üretilebileceğini söyledi. 

Fransa Tarım Bakanı Julien Denormandie, "Fransız yetkililerin tepkisini tahmin edebilirsiniz. Şampanya kelimesi, şampanyanın üretildiği Fransa'nın o güzel bölgesinden geliyor" diyerek karara tepki gösterdi.

Fransız Ticaret Bakanı Franck Riester da hem Fransa’daki hem de Avrupa genelindeki şarap ve şampanya endüstrisiyle yakın temas içerisinde olduklarını belirterek, “Fransız üreticileri ve Fransız mükemmeliyetçiliğini savunacağız” dedi.

Rusya Teslimatları Askıya Alındı

Fransa'nın tanınan şampanya üreticisi Moet Hennessy, her yıl yaklaşık 50 milyon litre köpüklü şaral ithal eden Rusya'ya teslimatları askıya aldı.

Fransız şampanya endüstrisi, “Şampanya teriminin 120 ülkede yasal koruması bulunmaktadır” diyerek ülkedeki bütün Fransız şampanya şirketlerine Rusya’ya dağıtımı durdurması konusunda çağrıda bulundu. 

 

fransa rusya köpüklü şarap putin şampanya teslimat durduruldu