Rusya, Hollandalı Gazeteciyi Sınır Dışı Etti

TAKİP ET

Rusya, Hollandalı bir gazeteciyi sınır dışı etti. Kararda Rusya-Hollanda ilişkilerinin kötüleşmesinin etkili olabileceği düşünülüyor.

De Volkskrant gazetesinde Rusya muhabiri olarak çalışan Tom Vennick, gazeteci akreditasyonuyla ilgili zorluklardan sonra vizesinin iptal edildiğini ve kendisine Rusya'yı terk etmek için 3 gün süre tanındığını belirtti. 

Rus İçişleri Bakanlığı, 2019'da geçici adresini belirtmediği için Vennick'in iki ihlal yaptığını ifade etmişti. Kararda Rusya ve Hollanda arasındaki hattında ilişkilerin kötüleşmesinin etkili olmuş olabileceği düşünülüyor.

2015'ten beri Rusya'da görev yapan Vennick, sınır dışı kararının kendisini şaşırttığını ifade etti. 

Hollanda'ya dönüş yapan Vennick, ''Rus gazeteciler mesleklerini yaparken ciddi zorluklarla karşılaşıyor. Ben bir yabancı muhabir olarak son 6 yılda özgür sayılabilecek şartlarda gazetecilik yaptım'' dedi.

"Neden Böyle Bir Karar Alındığı Bizim İçin Bir Sır"

De Volkskrant Genel Yayın Yönetmeni Pieter Klok da ''Rus hükümetinin neden şimdi böyle bir karar aldığı bizim için bir sır. Geçmişte böyle şeyler asla bir engel olmamıştı'' iafdelerini kullandı.

Kırım'daki Eserler Ukrayna'ya İade Edilmişti

Geçen haftalarda Rusya'nın işgal ettiği Kırım'da keşfedilen altın tarihi eserleri Hollanda'da bir mahkeme, Ukrayna'ya vermeyi kararlaştırmıştı.

rusya hollanda sınırdışı gazeteci tom vennick kırım