Rusya İçin Casusluk Yapan Subayın Eşi: 4 Çocuk ve 4 Köpeğimiz Var, Geçinemiyorduk

TAKİP ET

Rusya'ya gizli belge satan ve Rusya adına casusluk yapan subay Walter Biot'un eşi, casusluk suçlamalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Dün, Roma Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Kremlin adına casusluk yaptıkları iddia eden Rusya vatandaşı bir ordu mensubu ile İtalyan bir kaptan gözaltına alınmıştı.

Son olarak gerçekleştirilen incelemelerde Roma'nın Spinaceto mahallesinde bir otoparkta gizli buluşmalar gerçekleştiren İtalyan subay Walter Biot'un  ilaç kutularının içine saklanmış gizli askeri belgeler sakladığı ve yüksek miktarda nakit para taşıdığı ortaya çıktı. İtalyan donanmasında görevli subayın Rusya'ya gizli belge sattığı ve Rusya adına casusluk yaptığı kesinleşirken, gözaltına alınan subay Biot'ın 15 yıl hapsi istendi.

İtalyan basınında "Köstebek", "Uluslararası entrika", "Soğuk Savaş" gibi ifadelerle servis edilen casus haberlerinde Rusya Büyükelçiliği'nden bir görevliyle gizli buluşmasında suçüstü yakalanan Biot'un buluştuğu 2 kişinin sınır dışı edildiği bilgisi yer aldı.

55 yaşında ve 4 çocuk babası olan Walter Biot'un buluştuğu Rus yetkili ve üssü olduğu tahmin edilen 2 kişinin kimlik bilgileri açıklanmazken her ikisinin de Rusya'nın Roma Büyükelçiliği'nde, Rus askeri istihbaratı için çalıştığı söylendi. 

Belgelerin İçeriği Bilinmiyor

Biot'un Rusya'ya verdiği belgelerin sayısı ve içeriği henüz açıklanmazken, salı günü yapılan gizli buluşmada Biot'a 5 bin Euro nakit ödeme yapıldığı tespit edildi. İtalyan basını, donanmadaki görevinden ayda 3 bin Euro civarı maaş aldığı tahmin edilen Biot'un 5 bin Euro gibi cüzi sayılabilecek bir miktar karşılığında ülke sırlarını satarak yıllarca hapis yatma riskini almasını değerlendirmeye aldı.

Walter Biot'un eşi Claudia Carbonara, casusluk suçlamaları hakkında "Çaresizdi" dedi. Corriere della Sera'ya konuşan 54 yaşındaki Carbonara, 4 çocukları ve 4 köpekleri olduğunu belirterek ''Ev kredimiz de vardı, geçinemiyorduk'' ifadelerini kullandı.

Walter Biot rus italya casus donanma subay 4 çocuk 4 köpek çaresiz eşi belge kremlin soruşturma