Rusya: İki Liderin Konuşacağı Çok Şey Var

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı'nın ziyaretine ilişkin Rusya'dan açıklama geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya yapacağı ziyaret öncesinde Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan açıklama geldi.

Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Peskov, Soçi'de gerçekleştirileceği bildirilen görüşmeyle ilgili olarak "İki liderin her zaman konuşacağı çok şey var. Öncelikle Suriye ve elbette Afganistan gündemde olacak. Libya ve diğer uluslararası meseleler konusunda geleneksel şekilde görüş alışverişinde bulunulacak" diye konuştu.

Rus ve Türk işletmeler arasındaki ticaretin de masaya yatırılacağını belirten Peskov, "İkili ilişkiler açısından birçok ortak nokta var; ekonomi alanında ortak projeler üzerinde çalışma, ticari ve ekonomik ilişkiler" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı ve Rus Diktatörü İdlib'i Konuşacak

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün yaptığı açıklamada iki liderin İdlib konusunu görüşeceğini açıklamış, İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinin görüşmede etraflıca ele alınacağını belirtmişti.

Rus Diktatörü Putin'den Kürtçü Terör Örgütü'ne Özerklik Mesajı

Rus diktatörü Putin, Suriye diktatörü Esad'ı Moskova'da ağırladığı gün düzenlediği basın toplantısında Esad rejiminin ülkenin yüzde 90'ını kontrol ettiğini söylemişti.

Putin'in kullandığı "Ortak çabalarımız sonucunda Suriye topraklarının büyük bir kısmı özgürleştirildi, teröristler ciddi zarar gördü, Suriye hükümeti ülkenin yüzde 90'ını kontrol ediyor" ifadeleri Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/PYD'nin Esad tarafından meşru görüldüğü ve bir özerklik mesajı olarak yorumlanmıştı.

Rusya İki Liderin Konuşacağı Çok Şey Var AKP'li Cumhurbaşkanı ve Rus Diktatörü İdlib'i Konuşacak Rus Diktatörü Putin'den Kürtçü Terör Örgütü'ne Özerklik Mesajı