Rusya İngiltere'ye Nota Verdi

TAKİP ET

Rusya Karadeniz'de yaşanan gerginliğin ardından İngiltere'ye nota verdi.

İngiliz savaş gemisi HMS Defender'a Rusya tarafından ateş açılmasının ardından İngiltere'nin Moskova Büyükelçisi Deborah Bronnet Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

İngiliz Büyükelçisi Deborah Bronnet, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda yaptığı görüşme öncesinde ya da sonrasında bir açıklama yapmamıştı.

Ancak Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İngiltere'ye nota verildiği açıklandı. Bakanlığın açıklamasında, "İngiliz Donanmasına ait geminin Rusya karasuların ağır ihlali, Rusya tarafından tehlikeli ve kışkırtıcı eylem olarak görülerek güçlü bir protestoda bulunuldu. Bu tür provokasyonların tekrarlanması durumunda oluşacak olası sonuçlardan, İngiliz tarafı sorumlu olacaktır" ifadelerine yer verildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada Kraliyet zırhlısının Ukrayna kara sularından uluslararası hukuka uygun olarak geçtiğini ifade etmişti.

Rusya İngiltere'ye Nota Verdi hms defender ukrayna uluslararası sularda hukuka karasularından deborah bronnet boris johnson