Rusya İşgal Altındaki Kherson'da Bağımsızlık İçin Sahte Referandum Planlıyor

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin, 2014'te Kırım'da oynadığı oyunu Kherson'da tekrarlamayı planlıyor.

(Kherson'da Rus işgaline karşı 6 Mart'ta gerçekleştirilen protesto mitinginde çekilmiş bir fotoğraf: Elinde Taraq Tamga ile bir Kırım Tatarı bir soydaşımız. Ukrayna topraklarını hedef alan Rus diktatörü Vladimir Putin, 2014 yılında Kırım'ı işgal etmiş ve Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinde ayrılıkçı teröristleri desteklemişti.

RFE'nin aktardığına göre Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rusya'nın 2014 yılında Kırım'da yaptığı gibi işgal ettiği Kherson'da bağımsızlık için sahte bir referandum yapmayı planlandığını açıkladı.

Kuleba, "Rusya umutsuzca Kherson'da bir 'halk cumhuriyeti' için sahte bir 'referandum' düzenlemeye çalışıyor. Halkta buna destek sıfır, yani tamamen kurgu" ifadelerini kulllandı.

Dinyeper Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü yere yakın bir liman kenti olan Kherson, Rusya'nın 2014 yılında işgal ve yasa dışı olarak ilhak ettiği yarımada olan Kırım ile sınır komşusu durumunda.

Kherson Milletvekiline İşgal Güçlerinden İş Birliği Teklifi

Kherson Bölge Konseyi Milletvekili Serhiy Hlan, sabah erken saatlerde işgal güçlerinin kendisi ve diğer milletvekilleriyle iletişime geçerek onlardan "Kherson Ulusal Cumhuriyeti'nin kurulması için 'iş birliği yapmalarını' istediğini" açıkladı. Hlan, böyle bir teklifi "kategorik olarak reddettiğini" belirterek diğer milletvekillerine de reddetme çağrısı yaptı.

Ruslar Doğudan 9 Otobüs İnsan Getirdi

RFE'ye kimliğinin açıklanmaması şartıyla açıklama yapan bir Khersonlu, Rusya'nın doğudaki Rus kontrolündeki bölgelerden 9 otobüs dolusu insan getirdiğini belirterek "Kherson'da hiç kimse bağımsız bir cumhuriyet olmasını istemiyor. Biz Ukrayna'nın bir parçasıyız, bu (Kherson Halk Cumhuriyeti) bir saçmalık" diye konuştu.

Diktatör Putin'in Ukrayna'dan koparmak istediği Kherson'da bir Ukraynalı kadınıın bir işgal askerini azarlayarak "Ceplerinize ay çekirdeği koyun, öldüğünüzde topraklarımızda çiçekler açsın" dediği anlar sosyal medyada viral olmuştu.

kırım kherson bağımsızlık miting sahte referandum insan getirdi 9 otobüs işgal