Rusya İşgal Ettiği Kırım'daki Arazileri Gasp Etmeye Devam Ediyor

TAKİP ET

İşgalci Rusya, Kırım'daki 1500'den fazla araziyi ücretsiz olarak Rus askerlerine devretmeye hazırlanıyor.

2014 yılında Kırım'ı işgal eden Rusya, hukuka aykırı yayılma politikasına devam ediyor. Kırım'daki 1500'den fazla arazinin "Ukrayna savaşına katılma ödülü" adıyla Rus askerlerine verileceği açıklandı.

Kırım’ın Rusya kontrolündeki sözde Konut ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Nikita Tarasov, 26 Aralık 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki savaşa katılan Rus askerlerine devretmek için Kırım’ın Sak ve Akmeçit bölgelerinde 1550 arazinin belirlendiğini açıkladı.

Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov ise iki hafta önce, halihazırda Ukrayna’daki savaşa katılan 730 Rus askerine Kırım’da arazi verildiğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aralık 2022’de Ukrayna’daki savaşa katıldıkları için ödüle "layık görülen" Rus askerlerine sağlanan sosyal destek çerçevesinde işgal altındaki Kırım’da ve Moskova bölgesinde ücretsiz arazi veren kararnameyi imzalamıştı. Belgede arazilerin, savaşa katılarak "devlet üstün liyakat ödülü" alan çatışmalarda yaralanan askerlere ve çatışmalarda ölen askerlerin aile üyelerine sağlanacağı belirtilmişti.

"Kırım'da Arazi Alan Kişiler Savaş Suçu İşlediklerini İtiraf Etmiş Olacak"

İşgalci Rusya'nın, Kırım’daki arazileri Rus askerlerine dağıtması hakkında açıklama yapan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, "Ukrayna'ya karşı savaşa katıldıkları için 'ödül' olarak işgal altındaki Kırım'da arazi alacak olan her bir kişi, aslında kendi elleriyle ciddi bir suç işlediğini itiraf eden bir açıklama imzalamış olacak." ifadelerini kullandı.

 

kırım rusya işgalci rusya arsa