Rusya: İsrail, Lazkiye Limanını Vurdu

TAKİP ET

Rusya, İsrail'in Lazkiye limanına saldırı düzenlediğini duyurdu.

Suriye diktatörü Esad'ın davetiyle Suriye iç savaşına dahil olan Rusya, İsrail'in Lazkiye limanındaki tesislere roketli saldırı düzenlediğini ve saldırı sonucu liman altyapısının küçük çaplı maddi hasar gördüğünü açıkladı.

İşgalci Rus devletinin propagandasını yapması nedeniyle güvenilirliği şüpheli olan Sputnik’te yer alan habere göre, Tuğamiral Juravlyov, "04.21'den 04.26'ya kadar İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait 2 F-16 taktik avcı uçağı, Akdeniz tarafından sınırı geçmeden Lazkiye limanındaki tesislere dört güdümlü füze ile vurdu. İsrail’in saldırısı, liman altyapısına küçük çaplı maddi hasar verdi” dedi.

Hava Savunma Sistemleri Bahanesi: O Sırada Rus Uçağı İniyordu

Ruslar, İsrail saldırısında Suriye hava savunma kuvvetlerinin işe yaramamasına bahaen olarak o sırada Rus Hava-Uzay Kuvvetlerine ait bir uçağın Hmeymim Havalimanı’na iniş yapmasını gösterdi.  Juravlyov, şunları söyledi: 

"Suriye hava savunma kuvvetleri, saldırı sırasında uçaksavar sistemlerinin menzilinde Hmeymim Havalimanı’na iniş yapmak üzere olan Rus Hava-Uzay Kuvvetlerine ait bir askeri nakliye uçağı bulunduğu için hava çatışmasına girmedi.”

rusya suriye lazkiye lazkiye limanı israil