'Rusya Karadeniz'de Nükleer Tatbikat Yapacak' İddiası

TAKİP ET

İşgale kalkıştığı Ukrayna'da ordusu çamura saplanan Rus diktatörü Putin'in Batı'ya gözdağı vermek amacıyla Karadeniz'de nükleer silahların da kullanılacağı bir tatbikat yapabileceği iddia ediliyor.

Hürriyet'in İngiliz medyasından The Times'tan aktardığıa habere göre Rusya, Batı ülkelerine gözdağı vermek amacıyla Karadeniz'de nükleer deneme yapacak.

Rus diktatörü Vladimir Putin, 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal girişimini başlatmış, bir hafta içinde başkent Kiev'in ele geçirileceği ve Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky hükümetinin ülkeden kaçacağı iddiaları ortaya atılırken Rus ordusu, Ukrayna güçleri karşısında 60 binden fazla askeri personel kaybetmişti.

Ülkenin doğusunda ve güneyinde sözde referandumlarla ilhak ettiğini açıkladığı bölgelerde hemen her gün toprak kayıpları yaşayan Rusya, seferberlik ilan etmiş ve Putin bu toprakların "anavatan" sayılacağı ve korunması için gerekirse nükleer silah kullanılacağı tehdidinde bulunmuştu.

Rusya Nükleer Tatbikat Yapacak İddiası

The Times'a konuşan NATO kaynakları, Rusya'nın yakın zaman içinde kendi topraklarına ya da Karadeniz'de nükleer silah kullanabileceğini öne sürdü. İddiaya göre Rusya, Karadeniz'de nükleer silahların da kullanılacağı bir tatbikata hazırlanıyor.

Bu iddiaya tepki gösteren Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Batılı siyasetçilerin nükleer silah meselesini "beyin cimnastiği" haline getirdiklerini belirterek "Biz bu tartışmalara girmek istemiyoruz" dedi.

Buna karşın Peskov dahil Rus siyasetçiler, nükleer silah tehdidini son bir yıldır defalarca ortaya atmaktan çekinmediler.

rusya karadeniz nükleer tatbikat yapacak iddiası işgal ukrayna rus ordusu putin peskov kremlin