Rusya: Kiev, Suriye ve Libya'nın Kaderini Hatırlamalı

TAKİP ET

Rusya, Ukrayna'ya yönelik tehditlerini sürdürüyor.

Azerbaycan Türkü gazeteci Ceyhun Aşirov'un aktardığı bilgilere göre Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Kiev rejimi Irak, Suriye, Libya gibi devletlerin kaderini hatırlamalı" ifadelerini kullandı.

Rus diktatörü Putin ise TASS'a yaptığı açıklamada Ukrayna'nın NATO'ya üye olmasını "kabul edilemez" olarak niteleyerek "Beni dikkatlice dinleyin. Ukrayna'nın yaklaşımında askeri yollar da dahil olmak üzere Kırım'ın geri alınması planı var. Bu, kamuoyunda söylenenler değil, belgelerde yazılanlar. Ukrayna'nın bir NATO üyesi olduğunu, Polonya ve Romanya'daki gibi silahlarla ve son teknoloji füze sistemleriyle yüklü olduğunu hayal edelim. Donbass bir yana, Kırım'da operasyonlar başlatmasını kim durduracak?" ifadelerini kullandı.

Fransa'dan Beyaz Bayrak

Fransa ise Ukrayna sınırlarına 100 binden fazla askeri personel  ve bu personeli destekleyici ağır silahlar yığan Rusya'nın saldırganlığına karşı "beyaz bayrak" çekti.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian konuya ilişkin France 2 televizyonuna yaptığı açıklamada ortada Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat düzenleyeceğine ilişkin bir işaret olmadığını söyledi.

putin Mariya Zaharova rusya ukrayna tehdit suriye ırak libya