Rusya Laçin Koridoruna Roketatarlarını Yerleştirdi

TAKİP ET

Rusya, Dağlık Karabağ'da altı hafta süren çatışmaların sonlanmasına aracılık ettiği anlaşma ile yaklaşık 2,000 barış gücü askerini bölgeye konuşlandırmaya başladı.

Rusya savunma bakanlığı Ermenistan ile Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ bölgesini birbirine bağlayan Laçin koridorunda Rus barış güçlerinin güvenli geçişini sağlamak için yedi geçici gözlem noktası kurduğunu açıkladı.

Reuters muhabirleri Laçin koridorunda iki tane Grad çok namlulu roketatar gördüklerini bildirdi.

Sovyet dönemine ait roketatar sistemleri 20 saniyede 40 roket atabiliyor ve bu roketlerin konuşlandırılması Moskova'nın barış güçlerinin güvenliğini şansa bırakmadığına işaret ediyor.

Dağlık Karabağ'a konuşlandırılan Rus askerleri hakkında Kremlin'den yapılan açıklamada askerlere zırhlı personel taşıma araçlarının eşlik edeceği belirtilmiş ancak roketatar araçlarından söz edilmemişti.

Azerbaycan savunma bakanlığı ise sorulara cevap vermedi.

Ayrıca Laçin koridorunda mayın temizleme çalışmalarının başladığını da açıklayan Rusya Azerbaycan toprakları içinde 18 gözlem noktası, Laçin’de de 7 geçici gözlem noktası kuracak.

dağlık karabağ laçin koridoru rusya savunma bakanlığı ilham aliyev rusya dağlık karabağda rusya laçin koridoruna roketatar yerleştirdi azerbaycan savunma bakanlığı rusya türkiye azerbaycan mayın temzilemeye başladı